Es compleixen 50 anys de la parròquia de la Sagrada Família i els “pisos de Mossén Còdol”
E

12 de gener de 2019

Ahir dissabte, 12 de gener, es compleix una fita històrica del barri del Poble de Sec d’Igualada: els 50 anys de la consagració, benedicció i inauguració de l’església parroquial de la Sagrada Família, així com la benedicció dels pisos de la Sagrada Família, de la Cooperativa de Sant Bartomeu, coneguts com ‘els pisos de Mn. Còdol’.

Missa commemorativa
Ahir a les 8 de la tarda, Solemne Missa Concelebrada en acció de gràcies per aquests 50 anys presidida pel Bisbe de Vic, Mons. Romà Casanova, que inaugura la visita pastoral a l’Arxiprestat.

Concelebraran amb ell els tres rectors de la ciutat, els dos rectors anteriors de la parròquia, Mn. Jaume Serra i Mn. Josep Maria Mas; representacions de les ordres caputxina i escolàpia i sacerdots col·laboradors o que, en determinat moment, han estat vinculats amb la parròquia de la Sagrada Família.

A l’ofertori, presentaran les ofrenes els diversos grups actius a la parròquia, així com els veïns dels pisos de la Sagrada Família de la Cooperativa de Sant Bartomeu. La missa s’oferirà per Mn. Lluís Toneu i Mn. Josep Còdol, entre d’altres difunts. La part musical anirà a càrrec de la Coral Exaudio d’Igualada, dirigida per Esteve Costa.

El temple parroquial
Fou beneït pel bisbe Ramon Masnou el 12 de gener de 1969. El dia abans Mn. Genís Padrós, arxipreste de Santa Maria, havia consagrat l’altar.

La nova parròquia, la tercera de la ciutat, fou erigida el 2 de desembre de 1954 atenent el creixement d’Igualada cap al nord i utilitzà durant anys, i de manera provisional, l’església del convent de les Carmelites de l’avinguda Barcelona (avui desapareguda). El gener de 1965 els germans Borràs Marsans fan la donació dels terrenys pel nou temple parroquial i es beneeixen els terrenys i es posa la primera pedra. El projecte fou realitzat per l’equip d’arquitectes d’en Josep Maria Martorell,Oriol Bohigas i David Mackay, dirigint les obres aquest últim; esdevenint el principal edifici d’arquitectura contemporània de la ciutat. El rector que tirà endavant les obres fou Mossèn Lluís Toneu.

Els pisos de la cooperativa de Sant Bartomeu
Els pisos del ‘grup Sagrada Família’, de la cooperativa de Sant Bartomeu, situats a l’avinguda Barcelona, foren una iniciativa de mossèn Josep Còdol davant l’escassedat d’habitatge que sofria Igualada. A través dels cercles d’Acció Catòlica i dels Cursets de Cristiandat es va promoure aquest ideal cooperativista que va donar lloc als pisos de l’avinguda Barcelona i als de la Mare de Déu de Lourdes de Santa Margarida de Montbui. Ambdós foren beneïts el 12 de gener de 1969 pel bisbe Ramon Masnou, tot i que foren habitats la primavera d’aquell mateix any. Hi hagué una primera junta gestora, presidida per Josep Llansana; que donà pas a una Cooperativa, presidida per Ramon Grau.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta