20.3 C
Igualada
Dijous, 30 novembre 2023

Un article de

ERC proposa bonificacions de l’IBI per qui instal·li plaques fotovoltaiques
E

Publicitat

Esquerra Republicana d’Igualada va presentar, en el darrer ple municipal, una proposta per tal que el govern de la ciutat bonifiqui l’IBI a aquells veïns i veïnes que instal·lin plaques fotovoltaiques d’autoconsum. Segons ERC, “ja que a Igualada es paga l’IBI més car de Catalunya, és de justícia que aquells ciutadans i ciutadanes que decideixen contribuir en pro del medi ambient invertint en plaques fotovoltaiques, tinguin una bonificació en l’IBI com es fa en d’altres municipis del país”.

De fet, els republicans apunten que “hi ha 127 municipis de Catalunya que bonifiquen l’IBI, amb percentatges força elevats arribant fins el 50% del cost total de l’Impost sobre Béns i Immobles”. Des d’Esquerra asseguren que “cal una transició ecològica a Igualada, l’Anoia i arreu del país i cal incentivar-la” perquè “l’autoconsum i la generació d’energia a través de la llum solar són el futur però sobretot també han de formar part del present, i això passa perquè l’ajuntament d’Igualada ofereixi unes bonificacions i incentius atès que la inversió l’han de fer els particulars”.

Des d’ERC citen diversos exemples de municipis que duen a terme aquestes polítiques d’incentius, tals com “Balaguer, Badalona, Calafell, Castelldefels, El Prat de Llobregat, Girona, Manresa, Lleida, Manlleu, Mollerussa, Mollet del Vallès, Rubí, Sabadell, Sant Boi de Llobregat, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Gramanet, Solsona, Tàrrega, Viladecans o Vilanova i la Geltrú”.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies