ERC Igualada inicia la darrera setmana de campanya insistint en les seves propostes econòmiques
E

18 de maig de 2015

DSC_0165.JPG

Aquesta última setmana de campanya, els onze primers de la candidatura republicana, l’anomenat equip per Igualada (#EquipxIGD), format per Josep Maria Palau (Hisenda i Administració 2.0), Carolina Telechea (Dinamització Econòmica i Cultura), Enric Conill (Urbanisme i Entorn), Iolanda Gandia (Esports i Educació), David Prat (Joventut i Participació), Maria Fernández (Salut i Acció Social), Susanna Llopart (Participació i Esports), Toni Claramunt (Acció Cívica), Gemma Balsells (Educació), Toni Olivé (Dinamització Econòmica) i Lluís Segura (Cultura) han comparegut davant dels mitjans de comunicació per fer balanç de la campanya i, a l’hora, expressar el que consideren que ha de ser la prioritat política del proper mandat municipal.

Josep Maria Palau, candidat a l’alcaldia ha remarcat que “som un equip preparat, en el qual cadascú aportarà en allò que té formació, experiència professional i implicació associativa. Som un equip cohesionat que hem treballat en l’elaboració d’un projecte de ciutat, i ens sembla que aquesta és la millor manera per fer una aportació positiva en qualsevol projecte col·lectiu, com és el govern de la nostra ciutat. El projecte de ciutat Decidim junts una ciutat per a tothom és a la web ercigualada2015.cat, a disposició de tots els igualadins i igualadines”.

Un equip que té un projecte de ciutat
Sense descuidar cap àmbit d’acció municipal, ja que han elaborat i desenvolupat àmpliament 5 propostes d’actuació per a cada Regidoria, 45 actuacions en total que seran el full de ruta dels propers quatre anys, segons Toni Olivé, número deu de la candidatura, ha destacat que “l’atur i la precarietat laboral són el principal problema dels igualadins. La manca de sortides professionals a Igualada fa que molts joves, que voldrien viure i treballar a Igualada, hagin de marxar una vegada acabats els estudis. Hi ha molts majors de 45 anys que pensen que mai més no tornaran a treballar. Cal reindustrialitzar Igualada perquè a la indústria i a la nova indústria és on es generen els llocs de treball de qualitat”.

Per Carolina Telechea, número 2 de la candidatura, “promoure la indústria i la nova indústria és la millor manera de combatre l’atur i la precarietat laboral, de recuperar la dignitat de les classes treballadores i d’enfortit l’estat del benestar. Qui lidera l’actual govern ha fet un discurs sobre aquest objectiu, però no s’ha caracteritzat per obtenir resultats. Hem de reconèixer que això continua sent la principal assignatura pendent. Hem d’anar més enllà. Hem de fer més actuacions i sobretot més actuacions que aportin resultats demostrables”. Per això, des de la candidatura republicana, recorden les principals idees força del seu programa per a la creació de feina a Igualada, que tenen el seu corresponent desenvolupament més detallat a www.ercigualada2015.cat:

#EquipxIGD: L’alcalde ha de dedicar la major part del seu temps a la reindustrialització d’Igualada.
La reindustrialització d’Igualada només serà possible si vénen empreses de fora o si els igualadins creem empreses. L’alcalde s’hi ha d’implicar a fons i tots els departaments de l’Ajuntament han de treballar coordinadament per assolir aquest objectiu.

#EquipxIGD: Reforçarem l’equip que buscarà empreses de fora que es vulguin instal·lar a Igualada.
Reindustrialitzar Igualada vol dir reindustrialitzar la Conca d’Òdena, per això l’alcalde d’Igualada també treballarà perquè vinguin empreses als municipis veïns. Ens coordinarem amb la resta d’ajuntaments de la Conca d’Òdena i reforçarem l’equip de l’Oficina de Captació d’Inversions de la Conca per atraure empreses de fora.

#EquipxIGD: Les empreses de fora han de saber que a Igualada hi ha treballadors qualificats i compromesos. Els ho explicarem.
Les empreses de fora potser vindran per la disponibilitat de sòl industrial, per la localització de la comarca al centre de Catalunya… Però volem que vinguin per la professionalitat dels treballadors igualadins. Els explicarem que a Igualada trobaran treballadors qualificats i compromesos amb el seu projecte.

#EquipxIGD: Reduirem un 50% la taxa d’escombraries en base a les millores en eficiència en la despesa municipal.
Amb un nou esforç d’eficiència es pot fer un estalvi d’un milió d’euros en una dotzena de partides del pressupost municipal. Dedicarem un terç d’aquesta rebaixa a reduir a la meitat la taxa d’escombraries i així millorar la competitivitat de les petites i mitjanes empreses industrials, comercials i autònoms d’Igualada. Establiment un sistema d’ajuts en els impostos i taxes municipals, així com en els tràmits i els controls tècnics, que facilitin i afavoreixin l’activitat empresarial.

#EquipxIGD: Un fons de capital risc captarà estalvis dels igualadins per invertir-los en fer créixer projectes empresarials a Igualada.
Una de les principals dificultats pel creixement dels projectes empresarials és la dificultat d’accés i l’elevat preu del finançament. Promourem, conjuntament amb la UEA, un fons de capital risc que capti recursos financers a Igualada i a fora, i els inverteixi en empreses que vulguin fer créixer projectes empresarials a Igualada.

#EquipxIGD: Podràs imprimir el prototipus del teu producte al laboratori de fabricació digital que farem a Igualada i impulsarem el sector de la informàtica.
Conjuntament amb TIC ANOIA, crearem un laboratori de fabricació digital amb impressores 3D i moltes altres eines tecnològiques que facilitaran l’accés dels igualadins a la fabricació avançada, que és la indústria del futur. Si Igualada ha estat reconeguda fins ara per la pell i el gènere de punt, en el futur també ho serà pel sector dels programes informàtics, en el qual ja s’estan creant molts llocs de treball a la nostra ciutat i estem aconseguint vendre els nostres productes per tal que els utilitzin usuaris de tot el món.

#EquipxIGD: Crearem una marca de moda Km 0 fabricada localment i promourem la creació d’un segell distintiu.
Conjuntament amb FAGEPI i FITEX, crearem una marca de moda fabricada localment i promourem la creació d’empreses d’economia social facilitar l’ocupació a les persones en atur que provenen del sector tèxtil. Aquestes empreses dissenyaran, fabricaran i vendran roba i complements fabricats a l’Anoia, amb el segell de producte de proximitat o Km 0, de qualitat i socialment responsable. Farem el mateix amb d’altres sectors d’activitat, com per exemple la mecanització de peces metàl·liques.

#EquipxIGD: Una potent Taula de Dinamització Comercial decidirà com fem d’Igualada una ciutat comercialment atractiva.
El comerç hi ha molts llocs de treball i se’n poden crear molts més. Treballarem conjuntament amb tots els implicats perquè Igualada tingui una oferta comercial atractiva, de manera que els compradors igualadins comprin a Igualada, i vinguin a Igualada compradors de la resta de la comarca i de fora de l’Anoia. Volem que vinguin visitants de fora en esdeveniments puntuals, però necessitem que el comerç local doni vida als carrers d’Igualada tot l’any. La Taula també haurà d’impulsar la mediació entre propietaris i comerciants perquè s’arriba a acords de lloguer social, també per als locals comercials.

#EquipxIGD: Si ets una persona sense feina o que vol crear una empresa t’ajudarem.
Reorientarem la tasca d’IG-NOVA perquè de manera prioritària atengui les necessitats dels aturats, els emprenedors i les petites i mitjanes empreses industrials i comercials. Et formarem, t’acompanyarem, et presentarem persones que et poden ajudar, tindràs un espai on treballar.

Comparteix l'article:

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?