21.4 C
Igualada
Diumenge, 1 octubre 2023

ERC i Igualada Som-hi s’il·lusionen amb traslladar el resultat de les eleccions espanyoles a les municipals

Un article de

ERC i Igualada Som-hi s’il·lusionen amb traslladar el resultat de les eleccions espanyoles a les municipals
E

ERC Igualada ha fet el seu millor resultat de la història a Igualada i a l’Anoia. Els republicans han guanyat clarament els comicis a Igualada amb 7126 vots i amb 3000 vots de diferència respecte el 2n partit més votat, Junts per Catalunya. Aquesta victòria és històrica ja que malgrat que els republicans ja havien guanyat les eleccions generals a Igualada a l’any 2016, ho havien fet amb 500 vots de marge.

Segons el candidat a l’alcaldia Enric Conill “aquestes eleccions han estat la primera volta de les municipals” i assegura que “milers d’igualadins han confiat en ERC pels valors que representa i per la nova manera de fer política, al costat de la gent i oferint solucions als problemes de la gent”. En aquest sentit, Conill assegura que “seguirem treballant amb tota la humilitat del món i alhora amb tota la fermesa per fer possible el canvi a Igualada” i assenyala que “aquest canvi el pot produir l’únic partit que pot ser alternativa a la ciutat, Esquerra Republicana de Catalunya. Estem fermament convençuts que podem fer una Igualada molt millor i que la gent confiarà en la nostra alternativa política”. Finalment, Conill explica que “qui vulgui que Igualada faci un salt endavant té a ERC al seu servei com a vot útil a les properes eleccions del 26 de maig”.

En clau igualadina els republicans també estan “molt contents” perquè la candidata Carolina Telechea torna a ser diputada al Congrés. Conill ha assegurat que “Telechea seguirà treballant i lluitant per Igualada i l’Anoia” i “és un honor que ens representi al Congrés”.

La suma de PSC i Comuns permetria una victòria també a Igualada
La d’Igualada Som-hi (PSC – Comuns – Igualada Oberta) ha valorat molt positivament els resultats de les eleccions generals a Igualada. Tot i ser conscients que són eleccions diferents, des de la plataforma creuen que aquests si que deixen dades a tenir en compte de cara a les municipals del 26 de maig. El PSC aconsegueix el seu millor resultat a Igualada des del 2008, superant els 4.000 vots que, units al gran suport que han tingut els Comuns amb més de 2.000 vots, “situa la suma de les dues forces de l’esquerra progressista a tocar de la victòria a Igualada en aquestes generals”, creuen des de la candidatura de Jordi Cuadras, amb unes xifres que feia més de 10 anys que no s’assolien.

El candidat d’Igualada Som-hi Jordi Cuadras ha explicat que “a falta de només 4 setmanes de les eleccions municipals, el mapa que dibuixa les generals mostra que l’escenari de les municipals està més obert que mai. Queda demostrat que els igualadins i les igualadines no tenen perquè votar les forces que han estat hegemòniques els darrers anys i que el suport a l’esquerra progressista que representa el PSC i els Comuns aglutina més de 6.000 vots, lluny dels 4.000 que, per exemple, ha tretJunts per Catalunya a Igualada”. Cuadras també ha felicitat la igualadina Carolina Telechea i ERC per la victòria a la ciutat i per convertir-se, de nou, en diputada al Congrés.

 

Compartir
Més notícies:

L’enquesta

Més notícies

el + llegit

Piulades

🚲 #IGUALADA El projecte del nou carril bici, presentat a Madrid en un ple de la Federació Espanyola de Municipis 👉https://ow.ly/sn1c50PR0Vu

✍️ "@marccastells ha explicat els projectes d’entorn i vida saludable que ha implementat a Igualada"

🏞️ #AnoiaTurisme aposta per una estratègia comuna de treball del sector 👉https://ow.ly/H2oJ50PR0Gs

#turisme #comarca