Entrevista a Sergio Mancebo Lorente, Videoproductor i productor de l’empresa Visualseyra
E

3 de desembre de 2017

“El món està canviant, per què no ho ha de fer aquest meravellós món dels casaments ple d’emocions, sensacions i alegries?”

Estic casat des de fa 10 magnífics anys i pare de 4 increïbles fills dels quals no puc estar-ne més orgullós. La meva dona, (la fotògrafa de l’empresa) és la meva companya d’aquest magnífic viatge, que vàrem iniciar farà ara uns 6 anys.

Des que vàreu néixer a aquest món heu volgut portar la fotografia i el vídeo de casament a un nivell estètic més productiu, traient-vos de sobre el protocol·lari de les fotos i vídeos de noces. Per què? Els temps canvien? Què busquen els vostres clients amb els vostres vídeos i fotografies?

He de dir que el nostre treball ens apassiona i quan comencem en aquest món dels casaments ens adaptem al que vol cada u i, encara que sempre hem fet un treball amb estil propi, va arribar el moment que tot ens semblava igual, el canvi va arribar quan ens vam embolicar en la monotonia de sempre el mateix i vam voler fer una passejada pel planeta per veure què hi havia, i ho vam trobar… Trobem grans fotògrafs als quals acudim per començar amb les formacions i que ens fessin veure que hi ha alguna cosa més enllà. La Rachel va trobar el seu estil propi amb fotografies elegants que expressen sensacions al veure-les. I jo vaig trobar el vídeo documental, un vídeo més personal, narratiu, on les emocions i sensacions ressalten per sobre de tot i anul·len per complet l’estil del videoclip. El nostres clients cada vegada busquen ser originals, que els ompli, que sentin alguna cosa al veure-ho. En moltes ocasions a l’ensenyar un vídeo a algun client nou, ho veus i et diuen que ni tan sols coneixen els protagonistes del vídeo i s’emocionen. Això… això és tot!

Inspiration Photographers. Són uns premis de vídeo a nivell mundial, com s’hi accedeix? Demanen molta rigorositat i protocol?

Inspiration és un portal on els nuvis poden buscar els millors fotògrafs i videoproductors més inspiradors del món.

Cada trimestre llancen un concurs on hi ha 4 categories i un jurat intern dona puntuació des del 5è fins a al 1r. Cada punt va sumant. A final d’any fan el lliurament de la Lent d’or a diverses categories i aquest any he estat nominat a la Lent d’or a videoproductor revelació internacional. La veritat, va ser una sensació increïble, només estar nominat ja és un gran premi. Per accedir a Inspiration hi ha uns criteris molt estrictes, no podem presentar-nos com a empresa sinó amb la categoria de fotògraf i videoproductor. Quan ens van anunciar que tot dos estavem acceptats, va ser una gran notícia.

Com us vàreu assabentar que existien?

Fa un any vaig conèixer a dues persones que em van canviar la vida en l’àmbit dels vídeos de noces, Santi Veiga i Joan Mariño, que es van encarregar de fer-me veure les situacions des d’un altre punt de vista. Ells em van informar dels concursos, dels grups de fotògrafs i videoproductors de noces. Un cop van començar a veure resultats excel·lents, em van animar a presentar-nos.

Quan us hi vàreu presentar per primer cop?

A principis de gener d’aquest any vàrem presentar la sol·licitud i a partir d’aquí vàrem presentar els treballs. A l’any fan quatre concursos, un per trimestre, i veient el gran nivell que hi havia vaig veure que era una cosa molt difícil.

Us heu trobat amb gent d’aquí a la comarca o sou a els únics?

Que jo sàpiga fins a dia d’avui no hi ha ningú de la comarca que sigui membre d’Inspration Photographers, però en la província de Barcelona sí, i els conec a tots, són grans amics i en moltes ocasions ens reunim per compartir experiències.

Què vol dir ser membres d’Inspiration Photographers? Què hi feu?

Ho és tot! El ser acceptats, per a nosaltres suposa esforçar-nos dia a dia per poder estar a l’alçada de tots els nostres companys de la resta del món i garantir un treball espectacular a les nostres parelles. La finalitat de poder ser-hi no és més que el reconeixement al gran treball.

Awards Films Edition 15

A la 15 edició dels Ispiraton Photographers vàreu quedar en el 5è lloc amb l’obra “No vull un príncep”. Què volíeu plasmar?

Es tracta de ressaltar que cada parella té la seva història, la seva vida. Gairebé sempre tots els vídeos de noces es grava el dia de l’esdeveniment, per això que en teoria ens contracten, però m’agrada anar més enllà. Acompanyar-los a la prova del vestit, del vestit, a la joieria on forgen els anells de casament, conversar amb els dissenyadors… tot això li dóna un toc d’especial al producte. Hi han molts preparatius previs i nosaltres volem ressaltar-ho i donar-los-hi valor.

Awards Films Edition 16

Què és el Concurs Crystal?

El concurs Crystal és un concurs creat pel Club de videproductors, que encara que sigui més nacional, també hi participen productors de vídeo de tot el continent. Hi han participants d’Itàlia, Luxemburg, Alemanya i fins i tot de Sud-amèrica.

On es celebra?

El concurs és online, vam presentar els vídeos per categories.

Cada any el Club de videoproductors fa el Videosummit, una convocatòria de videoproductors on vam passar dos dies d’aprenentatge i compartir experiències i allí mateix nomenen els finalistes i el lliurament de premis. El dia 7 de novembre, ara recentment es va celebrar, i vam tenir dues nominacions: un a Wedding film i l’altre a Love story.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?