8.8 C
Igualada
Divendres, 8 desembre 2023

Un article de

Entrevista a Marc Tarrida i Laia Rius, Hereu i Pubilla de la Coll@anada’15
E

Publicitat

“Demostrarem que amb pocs diners es pot fer un bon pregó”

Tots dos són nascuts el 1996. Tant el Marc Tarrida com la Laia Rius han participat activament de les festes populars i tradicionals d’Igualada des de fa anys. Ell està a la colla dels Forçuts i ella a Lilium. Ella forma part de la junta de la Coll@nada i ell hi té un peu dins. S’han mogut sempre dins els mateixos cercles, però no ho sabien.

hereu-pubilla-collanada-veuanoiaPregunta obligada, per què us vau presentar l’any passat?

 
Hereu: Jo en un primer moment estava malalt i no volia ni anar-ho a veure perquè estava al llit. Però vaig acabar baixant i un cop allà alguns em van dir presenta’t, i jo deia que no. Però tenia un amic que marxava a Holanda a estudiar just després de la Festa Major i em va dir que seria un bon regal que em presentés. I vaig pujar i al final vaig acabar sortint.
Pubilla: Jo era el segon cop que em presentava i m’ho havia passat molt bé fent les proves i ho vaig voler tornar a intentar.

 
Un cop escollits, heu d’anar a tots els actes de la Coll@ anada, com es porta el dia a dia a la Festa Major?

 
H: Són molts actes però no molesta, perquè com que ho organitza gent de la Coll@onada que poc o molt coneixes doncs acabes gaudint. Sí que acabes més cansat.
P: Bé, no vaig notar gaire diferència. A les activitats del matí sí, perquè no hi havia anat mai, com els jocs de taula. Són actes que potser no hi aniries per mandra però un cop allà t’ho passes molt bé.

 
Quin va ser el moment o acte que vau gaudir més com a Hereu i Pubilla un cop escollits?

 
P: Jo crec que la primera nit, un cop ja escollits. Era una nit que mai m’havia quedat fins tan tard, però aquell any va tenir un toc molt diferent perquè erets la protagonista.
H: Jo també diria el mateix, perquè de cop i volta la gent et parla i no els coneixes, això fa gràcia. Et converteixes com en una figura clau. Estàs molt excitat.

Mai saps qui serà la teva parella, què en diries del teu company/a?

 
H: No ens coneixem, sabia qui era així de vista. Però crec que ha estat la millor pubilla que hi ha hagut. Suposo que el fet de ser de la mateixa edat, tenir un grup d’amics en comú ha fet que ens entenguéssim molt bé i de cara al públic crec que transmetíem molt bon rotllo.
P: Sobretot això, que teníem molts amics en comú. Llavors es va ajuntar tot, no només ell i jo, tots els de la colla. A més el Marc ho peta molt, a la mínima que vull se’m despulla [riuen].

 
He vist per les xarxes socials que us caseu…

 
H, P: Sí. Et podem dir que el dilluns 22 d’agost a les 2/4 de 9 del vespre a la plaça Pius XII l’hereu i la pubilla es casen. Farem una gran cerimònia en la qual tota la ciutat i comarques del voltant hi són convidades. Serà tot un espectacle a mode “La Cubana”, servirà per fer ambient i per demostrar que amb pocs diners també es pot fer un bon pregó. També per començar a fer ambient de Festa Major ja des de dilluns.

 
Què en podeu dir de la tasca que fa la Coll@onada durant tot l’any?

 
P: Jo estic a la junta. A la Coll@onada hi ha molta gent i es veu una part de la feina que es fa, però hi ha molta gent treballant. Fa temps que estem fent assemblees i ara al maig va venir gent de Sallent a ajudar-nos a redefinir la Coll@onada. És clau per la Festa Major i a mi com a pubilla em van acollir molt bé.
H: Jo tinc un peu dins i un a fora. Perquè lo bo que té la Coll@onada és que no només és un grup de persones que ells ho fan tot. Hi ha diverses colles i per tant diversitat de persones, i això permet que hi hagi una Festa Major molt variada referent a les activitats i que donen molta vida a la ciutat. A darrere hi ha una feina espectacular, quan ets hereu ho veus.

 
Volem destacar el Pau Duran, el president, és d’aquestes persones que no coneixiem i ràpidament ens va integrar. Ens convidava a tot arreu a fer coses, t’acull. I ara amb el
tema del casament també ens està ajudant molt.

 
Ton Casellas

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies