16.7 C
Igualada
Dimecres, setembre 23, 2020

Entrevista a Lola Pérez, pianista i compositora d’Esparraguera

lolaperez_ta_20x13Ahir divendres a la tarda al restaurant Bindu d’Igualada va tenir lloc la presentació del treball discogràfic, TÂ, d’una artista esparreguerina, la Lola Pérez.

Amant de tota la música que està al servei de la humanitat i defensora de dissoldre fronteres innecessàries, culturals o estilístiques, Lola Pérez, ha desenvolupat una personal visió artística i creativa.

Qui és Lola Pérez?

Sóc una pianista i compositora nascuda a Esparreguera. Tinc formació clàssica, però des de molt jove vaig mostrar inquietud per diferents estils musicals. He compost temes per a tots els grups dels quals he format part, sintonies per a Ràdio i música per a espectacles teatrals, com Alè i Karnabal amb Comediants.

Per les meves composicions per a piano solo, he estat reconeguda per la Associació Catalana de Compositors, he estat finalista en el Festival Altaveu Frontera de St. Boi, guanyadora del primer premi de composició “Caterina Albert i Paradís”…

També sóc professora a l’Escola Municipal de música d’Esparreguera, on he passat per tots els càrrecs des dels seus inicis com a membre fundador.

Sóc una amant de tota la música que està al servei de la humanitat i defensora de dissoldre fronteres innecessàries, culturals o estilístiques.

TÂ és el nom del disc que presentes. Què hi trobaran aquells que l’escoltin?

Un àlbum basat en les meves experiències internes a la muntanya sagrada de Montserrat i en el llibre “Jo Isis, la dels Mil Noms” de Lola Xaxo. Nou melodies, nou vivències que preses en el seu conjunt creen una narrativa extraordinària.

Què vol dir el títol del disc?

TÂ: Terminologia que s’extreu del llibre de la Lola Xaxo.
TÂ: Planeta, Terra: Montserrat.

El tipus de música que fas és poc comercial i un pèl desconeguda. És una mica difícil d’entendre?

Si l’oient fa una escolta amb obertura (i amb un bon equip de música) i es deixa portar per les sensacions, emocions… més que per la racionalitat d’una escolta intel·lectual/ musical, l’obra arriba amb molta facilitat.

És important poder escoltar el CD amb un bon equip, doncs TÂ ha estat masteritzat per l’únic espanyol, l’únic català que té un premi Grammy com a millor enginyer de so, en Micky Forteza. Per tant si és possible, per gaudir-ne del tot, millor escoltar el treball en un bon equip.

A qui va dirigida?

A tothom. A tots els amants de la música.

Però potser especialment, a totes les persones que vulguin gaudir d’un espai per a la reflexió i viure una experiència tot connectant amb l’energia de la muntanya.

El fet de viure a Montserrat t’ha influït en la creació d’aquest treball?

Totalment. Montserrat n’és la creadora.

Com va sorgir?

El treball neix de la necessitat d’aprofundir en la naturalesa i amb mi mateixa.
Retirs, meditacions, excursions… una experiència iniciàtica que, amb fluïdesa, reinterpreto musicalment.

És el teu primer disc?

Sí, és la primera vegada que he sentit la necessitat d’editar. Com si d’una missió de vida es tractés.

Estas treballant en noves músiques?

La composició forma part del meu dia a dia.

On podem trobar el teu disc?

A la botiga Posa’l disc, de la Plaça del Rei, 1 d’Igualada i a la meva pàgina web lolaperez.net.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

La Fira de la Vinyala des de casa es celebra amb molt bona acollida

L’Ajuntament d’Òdena ha organitzat aquest cap de setmana una nova edició de Fira de la Vinyala, amb la coordinació i producció de Mapamundi Produccions...

Catalunya reduirà la quarantena de contactes estrets de 14 a 10 dies

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha anunciat aquest dimarts que Catalunya reduirà la quarantena de contactes estrets amb un positiu de...

El Zoom rep més de 120 propostes realitzades durant el confinament

El Zoom Festival, el Festival Internacional de Continguts Audiovisuals de Catalunya, ha rebut més de 120 propostes audiovisuals creades durant els mesos de confinament....

L’Igualada Femení HCP tanca la pretemporada amb victòria

L'Igualada Femení HCP debutaran aquest proper cap de setmana a l'OkLiga, a Les Comes, contra tot un HC Palau, després de guanyar clarament al...

ERC critica les “polítiques de pa i circ” dels anys de mandat de Castells

Esquerra Republicana fa un crit d’alerta davant la situació actual que està vivint Igualada. El portaveu del grup municipal a Igualada, Enric Conill, considera...
Compartir