Entrevista a Imma Palet, alcaldessa d’Orpí

112

Imma Palet és l’alcaldessa d’Orpí. Està a punt d’arribar a la meitat de la seva segona legislatura al capdavant del consistori municipal. Enguany Orpí viurà la segona edició d’una fira, la de les bresques, que busca consolidar-se al panorama anoienc i potenciar un sector que busca créixer.

Com es presenta la 2a edició de la Fira de les Bresques?

Tot i ser la 2a edició encara no es pot dir que sigui la consolidació efectiva de la fira però avancem molt en aquesta direcció i amb programa amb moltes activitats que us convidem a conèixer i a participar-hi. Hi trobarem les activitats més lúdiques i festives de L’Aplec i les activitats més comercials i de divulgació mediambientals i de protecció de nostre entorn natural, el bé més important que tenim a Orpí.

Amb la celebració de la fira es pretén crear un esdeveniment per ajuntar productors i clients i així potenciar aquest sector?

L’objectiu de la fira, en la seva essència, és la divulgació i conscienciació de la importància en la protecció de les abelles i la transcendència que tenen en el nostre entorn, al mateix temps que s’ofereix la possibilitat de comprar tot de productes locals relacionats amb la mel.

A punt d’arribar a la meitat de la legislatura, quines són les principals mesures o actuacions que s’han dut a terme al municipi?

Des de l’Ajuntament, en anys de dificultats econòmiques com els que hem estat passant, el primer que hem prioritzat ha estat garantir els serveis bàsics per tots el ciutadans. Una de les tasques en què estem treballant, i en qual Orpí té un gran potencial, que és el nostre medi natural, és la seva protecció i potenciació a nivell turístic.

I quines són les actuacions que s’hi preveuen fer d’ara endavant?

Tenim ja aprovat el projecte d’Urbanització del nucli de Santa Càndia, fruït d’un llarg treball d’acord entre els Veïns afectats i a finals d’anys ha de ser una realitat la millora d’aquest nucli històric del nostre municipi, dotant el nucli dels serveis mínims que es requereixen per ser un nucli habitable. És el nucli on hi realitzem la Fira de les Bresques i que us convidem a conèixer.

És difícil la gestió d’un poble petit com Orpí, atès que com a conseqüència, disposa de pocs recursos?

La veritat és que si. Disposes de molt pocs mitjans tècnics, humans i econòmics i s’ha de fer una bona gestió per poder garantir els serveis bàsics als ciutadans. La feina que han de fer els regidors en un poble petit és molt gran, i potser la gent no ho valora prou.

Un poble petit com Orpí com veu la implementació de les vegueries?

Afectes pràctics, com ha poble petit, per fer gestions amb l’administració, si Igualada té la capitalitat potser ens estalviaríem desplaçaments, sinó esperem que sigui una administració el més pròxima possible i descentralitzada.

Com es viu el procés independentista des d’Orpí?

Amb esperança que arribarà a bon port, i que la gent podrà decidir el futur com a País.

Com a alcaldessa d’ERC, quina opinió en té sobre la persecució polí- tica d’alguns dels dirigents independentistes?

És molt lamentable ,que s’utilitzi la justícia per resoldre un tema polític.

Estem entrant en la fase determinant del procés o encara queda més camí per recórrer?

Esperem que aquesta, ja sigui la fase determinant del procés i puguem decidir com País si volem ser lliure i sinó ho haurem de fer de manera unilateral, no hi haurà altre una manera possible de fer-ho.

 

Otger Gabarró