10.2 C
Igualada
Dimarts, setembre 29, 2020

Entrevista als fotògrafs David Ribera i Marc Vila, exposen “Somnis i Mirades” al FineArt

“Somnis i mirades fets fotografia”

El David Ribera i el Marc Vila són dos igualadins apassionats per la fotografia. Aquests dies podrem veure el seu treball “Somnis i Mirades” a la Galeria del Passatge, dins el FineArt. En David treballa al Grup Àuria i és fotògraf aficionat i el Marc ha fet de la fotografia la seva professió amb treballs a El Periódico de Catalunya, Recstores, Sita Murt, Lidera Comunicació o Àuria Grup… entre d’altres.

Quin treball presenteu al FineArt?

Presentem un conjunt de fotografies sota el títol genèric de “Somnis i mirades” i les podreu veure a la Galeria del Passatge de l’Ateneu des del 24 de febrer al 19 de març. És un treball sobre els somnis personals de diverses persones del Grup Àuria. Són sis desitjos captats per les nostres càmeres.

Quines motivacions us van dur a fer aquest treball fotogràfic.

Aquesta exposició va sorgir de la vinculació que tenim tots dos amb Àuria Grup, un com a treballador i l’altre col·laborador. L’exposició retrata els somnis personals que s’amaguen darrere les mirades de persones d’Àuria. Ens vam trobar que hi havia somnis de tota mena, alguns molt difícils d’aconseguir i d’altres més assolibles. Alguns dels somnis que reflecteixen les fotografies ja s’han aconseguit. El treball només consta de sis desitjos però si s’hagués treballat amb més temps s’hauria pogut obrir a més gent perquè hi participés. A totes les persones escollides se’ls va proposar prèviament si ho volien fer o no, la decisió va ser seva. És molt important veure què reflecteixen aquestes fotografies i és que les persones amb discapacitat poden tenir els mateixos somnis i reptes que qualsevol altre.

Ha estat un treball llarg i difícil de fer?

David: Llarg no, perquè en cosa d’un mes i mig, que és quan va sortir la proposta, hem hagut de fer tota la feina, i la veritat és que tot ha anat molt bé. Tant els personatges que surten a les fotografies com Àuria Grup ens ho han posat molt fàcil i d’aquesta manera ha anat molt rodat.

Havíeu treballat junts amb anterioritat?

David: No havíem treballat mai junts. Ens coneixíem només de vista com a igualadins, però ha estat molt agradable i personalment m’ha agradat molt treballar amb el Marc. Ha estat molt fàcil.

Marc: Hem treballat amb molta confiança i respecte. No ens ha costat connectar.

Per fer les fotografies us heu organitzat d’alguna manera o són indistintament de tots dos.

Marc: Ha estat un treball col·laboratiu. En algunes, per exemple m’encarregava jo de la il·luminació i el David feia les fotos i al revés. Però no van signades perquè és una tasca de tots dos.

David: I el més important no som els fotògrafs sinó els personatges que hi surten.

Els espais on estan ambientades les fotografies els vàreu cercar vosaltres?

David: Sí, una vegada vam tenir clar el somni de cada persona vam buscar un lloc adient per fer cada foto. Ha estat una aventura però ha anat tot molt rodat. N’hem fet a la Universitat, a l’aeròdrom, a una granja, a una escola… i a tot arreu ens han posat facilitats.

Aquesta és la cinquena edició del FineArt. Hi havíeu exposat altres vegades?

David: Jo, l’any passat vaig exposar-hi i el Marc fa dos anys. A més volem agrair al FineArt que ens hagi deixat exposar aquest any perquè hi ha la condició que un mateix fotògraf no pot exposar més d’una vegada perquè tenen molta demanda. Per tant, estem molt contents que ens hagin deixat portar aquest treball conjunt.

Creieu que el FineArt és un bon aparador per a la fotografia?

Marc: penso que és un gran aparador perquè molt gent, i cada vegada més, s’acosta a les exposicions, fet que és impensable quan exposes durant la resta de l’any.

David: A més a més feia falta que una entitat tan important com l’Agrupació Fotogràfica d’Igualada -que és de les més veteranes-, organitzés un esdeveniment cultural a la ciutat relacionat amb el món de la fotografia. Aquesta és la cinquena edició i va amb molta força. I és molt positiu que la ciutat s’hi aboqui.

Marc: és un esdeveniment que s’ha de seguir potenciant. Té molta força i a Igualada tenim espai suficient amb moltes sales de totes mides per a exposicions per acollir-lo.

Què és la fotografia per a vosaltres?

David: la fotografia és un somni, és la vida, és poder recrear el que tu pots veure.

Marc: És la meva feina. Per mi una bona fotografia és quan la síntesi narrativa, bona llum, estètica, composició conflueixen en un instant precís, que tant pot ser buscat com trobat.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

L’Igualada Femení HCP, a punt de donar la sorpresa

Excel·lent va ser la impressió que va donar l'equip de Toni Aranda en un partit on la primera part va ser de domini clar...

L’Igualada Rigat cau contra el Liceo en l’inici de l’OK Lliga

L’hoquei va tornar a Les Comes. I el públic també. L’únic que va faltar a la festa va ser la victòria. Els igualadins, que...

Paula Iglesias, de l’Institut de Montbui, premi de filosofia Arnau de Vilanova

El passat dijous 17 de setembre es va concedir el XXXIX Premi de Filosofia Arnau de Vilanova a l’alumna de l’Institut Montbui, de Santa...

Detingut un home per atracar una farmàcia a Igualada

Els Mossos d’Esquadra van detenir el dia 21 de setembre un home de 37 anys i veí d’Igualada, com a presumpte autor d’un delicte...

Jorba fa un balanç positiu de la temporada de piscina

La lluita per frenar l'avanç del coronavirus i impedir nous rebrots ens ha deixat un dels estius més atípics de la història i l’ús...
Compartir