7 C
Igualada
Divendres, gener 27, 2023

Entrevista a l’alcalde de Castellolí, Joan Serra

“Parcmotor és una eina de promoció que multiplica per molt el que nosaltres som com a municipi”

La setmana passada, Castellolí vivia la seva festa major d’hivern, una de les primeres de l’any a la comarca. Aprofitant l’ocasió hem parlat amb el seu alcalde, Joan Serra (ERC), sobre l’actualitat del municipi i la seva significativa aportació a l’Anoia i el país amb el circuit de Parc Motor.

Acabeu de sortir de la Festa Major. Una bona manera de començar l’any!

Sempre està bé començar-lo bé. Voldria donar les gràcies al regidor de Festes, en Quim Folqué, a la comissió de Festes, i a tots els col·laboradors i participants que van fer possible la Festa Major.

Malauradament, pocs dies després d’haver-nos cedit l’arxiu fotogràfic a l’Ajuntament, amb més d’un miler de fotos antigues amb enorme valor cultural i històric pel nostre Poble, durant l’ acte de la “Festa de la Gent Gran” de la Festa Major, ens ha deixat en “Reiet”, en Vicens Agset Bonet. Una gran pèrdua pel poble!. Des d’aquí voldria expressar el nostre més sentit condol a tota la seva família.

Darrerament Castellolí és motiu sovint notícia gràcies al Parc Motor o al Campus Motor. Deu ser el veritable “motor” de la promoció del municipi…

Sí, així és. Es parla més del Campus que del Parc, i això que darrerament hi passen moltes coses. En el futur immediat sabrem més sobre aquesta instal·lació. Actualment hi ha un gestor privat que ha pagat el deute que tenia la instal·lació, i promocionarà més el circuit. A més, una empresa com Cellnex Telecom, que participa a l’Ibex 35, farà aviat una inversió allí per a convertir-lo en un referent respecte el vehicle autònom connectat, el cotxe sense conductor del futur. Això hauria de ser una acció tractora de manera que ens vinguin empreses del sector al nostre territori. ParcMotor forma part de la Fundació Catalana d’Esports del Motor, que era 100% privada, i ara, per primera vegada, en formarà part l’Ajuntament de Castellolí.

Déu n’hi do. Bones notícies per un espai que semblava adormit.

No ho estava. El fet que ara Parcmotor tingui també una vessant pública, que compti amb una inversió privada de primer ordre per a convertir-lo en un referent internacional, i que tingui un gestor privat expert en events esportius, col·loca la instal·lació en un bon lloc.

Castellolí hi té molt a guanyar amb això, a nivell industrial i de serveis. Hi havia prevista una actuació al Pla del Marino per a que fos l’entrada a Parcmotor. Estem lluny de veure-ho?

Això és com el peix que es mossega la cua. Si van venint empreses, estarem molt a prop que alguna d’elles vulgui quedar-se definitivament en el nostre terme, ja sigui per una oficina, per un despatx d’I+D o per a fer-hi la seu central. Porto sis anys d’alcalde, i fa tres anys o quatre la discussió era una altra. Es parlava de tancar Parcmotor, ningú volia assumir responsabilitats… Va ser molt dur, en plena crisi. Ara se li ha donat sortida, a tot plegat, es veuen possibilitats de futur, no només per al sector terciari, també industrial amb el polígon de Can Parera. El Campus Motor, a través del Consell Comarcal, també ha contribuït a que això vagi endavant.

Castellolí va camí de convertir-se en una marca, com ha passat amb altres llocs que acullen una gran instal·lació?

Benvingut sigui. Som poc més de sis-cents habitants, i el Parcmotor és una eina de promoció que multiplica per molt el que nosaltres som com a municipi. Que se’ns associï és molt important per a nosaltres.

Fa temps que des de Castellolí i el Campus Motor s’està impulsant el cotxe del futur, tant elèctric com el connectat. De debò és un mercat de futur i estem ben situats aquí?

Catalunya està ben situada. Estem al sud d’Europa, ben connectats al món, Barcelona la capital mundial del mòbil, i això ens posa en molt bon lloc. Els principals consumidors són a l’Àsia, on hi ha molt volum de població. Per això el canvi vindrà per allí. És normal que aquí fem una aposta per aquest canvi. Això ja se’ns escapa de l’àmbit de Castellolí, o de l’Anoia. És un assumpte de país.

A Castellolí hi ha una situació molt tranquil·la, política i socialment.

Es fan moltes coses, i la gent és molt transversal i participativa. No hi ha motiu per cap malestar.

Quins projectes teniu pendents pel que queda de mandat?

Tenim moltes coses fetes del programa electoral. Devem tenir més del 70% fet. L’obra més important l’estem fent ara, que és el cobriment de la pista poliesportiva. Més enllà dem tema esportiu, també tindrem un espai que ens permetrà fer activitats socials sense tenir por del mal temps, i també serà útil per a l’escola, que és al costat. El projecte està en exposició pública i esperem tenir-la abans de l’estiu. Tambe tenim en marxa el projecte de recuperar la Pista de Tennis dels Pinyerets, ampliant els seus usos esportius també per la pràctica del futbol i bàsquet.

Un dels reptes pel 2018, liderat pel Consell Comarcal, amb la coordinació de la Regidoria de Medi Ambient de l’ajuntament, és implementar el canvi de model del servei de recollida de residus, del tradicional amb contenidors al “Porta a Porta”. Un model més sostenible i econòmic en el futur.

[publicitat]

També estem molt orgullosos del nostre castell, que era privat i ara és públic pels propers 50 anys. S’han invertit 50.000€ en una intervenció arqueològica.

Ara tirarem endavant la senyalització de la Ruta de les Fonts, i participem en un projecte turístic juntament amb Vallbona i la Torre de Claramunt de promoció de camins i cabanes de pedra seca amb una aplicació informàtica. També arranjarem camins, que són molt costosos de mantenir.

Un dels projectes que ens fa més il.lusió és l’agermanament amb un poble de parla anglesa. Estem en converses amb un d’Escòcia. Hem buscat pobles que tinguin també un circuit a la vora, de manera que també hi hagi sinergies comercials i de promoció, i per fer intercanvis amb l’escola i de caràcter cultural. Esperem que aquest any sigui una realitat.

Ganes de repetir en les properes eleccions?

Nosaltres, en la primera ocasió, ens vam presentar per fer de frontissa, no per liderar. Érem dos de set regidors a l’Ajuntament, i ens va tocar liderar, sols. Sort que moltíssima gent ens va ajudar, sinó no hagués estat possible. Des de les últimes eleccions ja en som sis de set regidors. Tenim una àmplia majoria, no hi ha pacte de govern, però amb el regidor de l’oposició hi ha molt bona relació. Té molt clar que el primer és el poble.
Serà l’equip el que decidirà què fem en les properes eleccions. La decisió no està presa, però comença a ser meditada, perquè estem en un moment d’incertesa a nivell de país. Penseu que els alcaldes estem en el punt de mira, i podem estar inhabilitats d’aquí quatre dies.

Jordi Puiggròs

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

Igualada incrementa un 68% en sis mesos els quilos de roba recollida de Càritas

El passat mes de juny, aprofitant el canvi de contracte de l’empresa encarregada de la recollida, l’Ajuntament va augmentar el nombre de contenidors de...

“En Joan sense por i la casa encantada”, un musical a l’Ateneu

El grup Xarxa Igualada, que forma part de La Xarxa, Fundació Xarxa d’Espectacle Infantil i Juvenil de Catalunya, enceta l’any amb la programació d’un...

El Mercat d’Antiguitats amplia expositors i ocuparà un tram més del Passeig

Com cada darrer diumenge de mes, aquest proper diumenge 29 de gener torna el Mercat Antiguitats i col·leccionisme en un format més ampli: s’hi incorporen més...

Últimes notícies