Energies i Benestar: L’entrada de Venus a Escorpí: gelosia, passió i anhel de fusió a l’inici de la tardor

108

Venus és un planeta associat a l’amor, la bellesa, la selecció del què ens agrada, el romanticisme o l’ideal d’una relació. Per la dona indica com viu la seva feminitat i entrega d’amor (juntament amb la Lluna i la Lluna Negra). Pera l’home el tipus de dona que li agrada, no confondre amb el desig, i la manera que té de concebre l’amor de parella.
Venus entra a Escorpí el 9 de setembre (novembre en astrologia tropical, i a poc a poc anirà “frenant” aparentment el seu moviment (des de la posició terrestre) recorrent sols els primers graus del signe per “retrocedir” el 31 d’octubre (desembre tropicalment) fins als darrers graus de Balança. Més endavant tornarà a Entrar a Escorpí.

Segons l’astròloga valenciana Adela Ferrer, al llarg d’aquestes primeres set setmanes en què Venus transitarà per Escorpió els nadius dels primers deu dies dels signes d’aigua (Escorpí, Càncer i Peixos) gaudiran d’una temporada més tranquil·la, amb més ocasions de relax, més estones de lleure, de poder permetre acudir a espectacles, al cinema o senzillament de disposar de més temps per passejar. Renovaran la seva imatge i el seu atretzzo; és molt probable que en presentar el seu aspecte més gentil, rebin floretes, afalacs o alguna proposició sentimental. Així mateix, els seus ingressos econòmics experimentaran algunes millores i pot ser que rebin algun regalet. No obstant això, els nadius del primer deganat d’alguns dels signes fixos (Leo, Aquari i Taure) tenen més probabilitats de trobar-se en situacions en què es vegin obligats a actuar diplomàticament contra el seu sentir, que hagin de convidar o fer un regal a algú que no aprecien, que hagin d’acudir a celebracions o actes socials als quals no els ve de gust assistir o que hagin d’aplaudir actuacions amb les que estan en desacord. És també molt fàcil que gastin més del compte o que facin alguna compra inútil, impulsiva o absurda.

També segons Adela Ferrer causa que la capriciosa Venus no és massa amiga de compromisos profunds quan estava a Escorpió els antics deien que aquest signe era el “país d’exili” de Venus, de manera que manifesta una particular tendència a les relacions complicades i no exemptes de cert dramatisme ja sigui per estar socialment prohibides, tenyides de gelosia, o ja sigui perquè impliquin complicats jocs psicològics de poder o de manipulació.

Estèticament, les persones nascudes o amb l’ascendent molts planetes a Escorpió prefereixen els colors foscos i els vermells profunds, el vellut, la decoració amb llums tènues, les lectures de misteri o policíaques, les pel·lícules de terror, les representacions teatrals dramàtiques, així com l’humor sarcàstic i la crítica mordaç, i entre ells també trobem molts aficionats a l’esoterisme i a la màgia.

Bernat Roca | @crossroads1815