20.5 C
Igualada
Diumenge, març 26, 2023

Energies i benestar: Els Sanadors, una realitat als hospitals

Els sanadors sempre han existit, i encara que durant el segle passat varen passar desapercebuts, al segle XIX són moltes les obres i dites populars catalanes que parlen d’ells, també nombrats saludadors, curanderos o desencordadors, referint-se als homes, i en el cas de les curanderes, moltes vegades també se les anomenà santes o bruixes.

Quan la medicina es va tornar esclava dels fàrmacs, aquests van esdevenir personatges minoritaris, tot i que sempre se’n podia trobar algun en cada poble, sempre disposats a sanar i fer el bé, a diferència del que diu la cultura popular de les bruixes, i és que com a tota professió sempre hi pot haver una ovella negra, o bé al revés, interessos dels que estaven al poder en aquells moments…, segur que trobaríem casos per tots els gustos, però és ben cert, que moltes “bruixes bones” varen ser cremades en fogueres.

Què és el que fa especials als sanadors/es? Haver heretat certes capacitats a través del gens? Una carta astral determinada? Tenir l’energia kundalini activada? Un aprenentatge des de la infància? Potser tot una mica… però cert és que les capacitats de percepció, intuïció i canalització els permeten minimitzar la simptomatologia de moltes malalties, eliminar dolors crònics i certes malalties, i resoldre conflictes emocionals ancorats al subconscient dels pacients.

Estic convençuda però que si l’aprenentatge des de la infància a les escoles inclogués una educació en interioritat (com ja fan algunes incorporant activitats com el ioga o la meditació), i als batxillerats i universitats s’hi ensenyessin coneixements validats ja sobre l’estructura de l’ésser humà, així com també els coneixements d’actualitat sobre física quàntica i metafísica, moltes més persones serien conscients de que tenim tots la capacitat de sanar, i de fet això acabarà passant, perquè tots estem fets de la mateixa energia, només que potser alguns hi posen més voluntat que d’altres.

Sabies que en certs hospitals ja es proven les teràpies energètiques com a medicina complementària? Sabies que existeix una associació sense ànim de lucre que nasqué a Barcelona formada per metges i sanadors? Hi ha col·laboració sí, cada vegada més, per tant la porta està oberta, no la tanquis tu estimat lector.

Per cert, has vist la pel·lícula sobre Maria Magdalena? T’animo a que la miris per a conèixer qui era realment aquesta dona, valenta, lliurepensadora, sanadora, que difongué el missatge que avui torna a estar de moda: “El món canviarà quan nosaltres canviem”.

Montserrat Argelich

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

Dos anoiencs juguen la final de la Kings League al Camp Nou

Els anoiencs Jordi Ros i Fran Martínez jugaran un partit que recordaran totes les seves vides. Disputaran la final four de la Kings League...

El Pla Comarcal de les Persones Grans, amb objectius fins el 2027

El Consell Comarcal de l’Anoia ha acollit l’acte de presentació del Pla Comarcal de les Persones Grans, el document que recull i s’exposa les...

Calonge de Segarra disposa de nou dipòsit per a l’arxiu municipal

L’arxiu municipal de Calonge de Segarra ha estrenat un nou dipòsit a la primera planta de l’edifici reformat de l’Ajuntament. L’antic dipòsit, ubicat a...

Últimes notícies