Energia solar fotovoltaica a l’estiu: avantatges, aplicacions i oportunitats per a un futur més brillant

5 de juny de 2024

L’estiu comporta dies assolellats i temperatures més altes, convertint l’energia solar fotovoltaica en una opció encara més atractiva i prometedora de la que ja és durant tot un any natural. En aquesta època de l’any els avantatges, les aplicacions i les oportunitats de l’energia solar fotovoltaica es multipliquen, es fa també imprescindible analitzar les tendències i les noves aplicacions que estan transformant el panorama energètic.

Cal començar destacant que l’energia solar fotovoltaica és una font d’energia neta que no emet gasos d’efecte hivernacle ni contamina l’aire ni l’aigua. Durant l’estiu, quan el sol brilla intensament, es pot aprofitar al màxim aquesta font d’energia sostenible i contribuir a la reducció de les emissions de carboni.
Un cop destacat el benefici mediambiental, cal destacar que la instal·lació de panells solars fotovoltaics permet generar electricitat de manera autònoma. Durant l’estiu, quan els dies són més llargs i hi ha una major radiació solar, la producció d’energia solar arriba al seu punt àlgid. Això significa que els usuaris poden reduir significativament la seva factura elèctrica, ja sigui a llars, empreses o indústries.

Durant l’estiu, quan el consum d’electricitat pot augmentar a causa de l’ús d’aparells d’aire condicionat i sistemes de refrigeració, la generació d’energia solar ajuda a satisfer la demanda interna, reduint la dependència de la xarxa elèctrica convencional i oferint seguretat energètica.

També és important destacar que amb l’entrada de noves tarifes elèctriques que contemplen el model de “bateria virtual” es pot adoptar un model d’acumular excedents durant tots els mesos centrals de l’any quan la fotovoltaica treballa de manera sobrada, per tal d’utilitzar aquesta bateria virtual durant els mesos de pitjor producció fotovoltaica com són, novembre, desembre, gener i febrer.

Per finalitzar, destacar la tendència en constant creixement és l’emmagatzematge de l’energia solar. Les tecnologies d’emmagatzematge, com les bateries solars, permeten emmagatzemar l’excedent d’energia generada durant el dia per utilitzar-la durant la nit o en moments de menor radiació solar. Això augmenta la flexibilitat i l’autonomia dels sistemes solars fotovoltaics, oferint la capacitat d’aprofitar al màxim l’energia solar durant tot el dia i maximitzar l’aprofitament arribant a un 100% d’independència energètica.

Des d’especialistes com BIORENOVABLES tindreu assessorament les últimes tendències i tecnologies d’eficiència energètica. El futur de l’energia solar fotovoltaica es presenta cada vegada més brillant, obrint camí cap a un món més sostenible i conscient de l’energia

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus que els exiliats tornaran a Catalunya sense ser detinguts?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta