Endesa millora el servei a 15 municipis de l’Anoia amb la renovació d’una subestació

66

Endesa ha finalitzat els treballs de renovació tecnològica a la subestació de Sant Margarida de Montbui, a l’Anoia, amb la finalitat de millorar la qualitat del subministrament elèctric, així com de reforçar la seguretat i la fiabilitat del servei. Aquesta actuació, que beneficia de manera directa a un total de 25.500 clients repartits entre 15 municipis de l’Anoia, 2 de la Segarra, 1 del Baix Llobregat i 1 de la Conca de Barberà, ha suposat per a la Companyia una inversió de 19.000 euros.

Les tasques realitzades en aquesta instal·lació, ubicada al quilòmetre 4 de la carretera de Valls, han consistit en la renovació de dos interruptors de les bateries de condensadors (uns elements que tenen la finalitat de reduir les pèrdues ocasionades per la potència reactiva i augmentar la tensió de la xarxa). Així doncs, s’han substituït els antics, d’oli, per uns de nova tecnologia, encapsulats, que contenen un gas de característiques especialment aïllants. Aquest sistema redueix la necessitat de manteniment, ja que el gas incorporat s’autoregenera, a diferència de l’oli que pateix una descomposició gradual. A més d’aquesta millora, el material conté propietats dielèctriques, fet que impedeix una bona conducció de l’electricitat i disminueix el risc d’incidència, gràcies a la seva alta estabilitat tèrmica i química.

També s’han renovat els sistemes protectius d’aquestes bateries amb la instal·lació d’un nou sistema electrònic que en controla el seu funcionament. Així mateix, s’han substituït els cablejats i els xàssis d’aquests elements.

Aquesta actuació millora la qualitat del subministrament elèctric a clients dels municipis d’Argençola, Bellprat, el Bruc, Castellolí, Copons, els Hostalets de Pierola, Igualada, Jorba, Montmaneu, Òdena, Piera, la Pobla de Claramunt, Sant Martí de Tous, Santa Margarida de Montbui i Vilanova del Camí (a l’Anoia). Pel que fa fora de la comarca: Collbató (al Baix Llobregat); Santa Coloma de Queralt (a la Conca de Barberà); Sant Guim de Freixenet i Talavera (a la Segarra).

Amb aquest tipus d’actuacions, des de la Companyia es treballa per millorar les instal·lacions i infraestructures elèctriques, adaptant-les a les últimes tecnologies disponibles, amb l’objectiu de seguir oferint un servei de qualitat a tots els clients.