20.4 C
Igualada
Dijous, març 23, 2023

Endesa inverteix un milió d’euros en remodelar la xarxa elèctrica d’Igualada

Endesa fa un pas més per a remodelar i confeccionar la xarxa elèctrica d’Igualada per tal de reforçar el subministrament i deixar les infraestructures preparades per a impulsar, així, l’electrificació de la demanda, aspecte clau per accelerar el procés de descarbonització i lluitar per combatre el canvi climàtic. El Pla biennal 2021-2022 ha comportat una inversió de gairebé 1 milió d’euros amb l’objectiu d’incrementar la qualitat i la continuïtat del subministrament elèctric a la ciutadania i a les empreses i millorar l’eficiència energètica de la ciutat.

El Pla d’Inversions té com a objectiu millorar la qualitat del servei mitjançant la construcció, renovació i el manteniment de les infraestructures elèctriques de mitjana tensió per tal d’acompanyar la capital de l’Anoia en la seva transformació i creixement, així com fer front als nous reptes i als nous usos energètics. Entre les accions del Pla s’inclouen la renovació i ampliació d’infraestructures i centres de transformació, així com la implementació d’automatització i digitalització de la xarxa. El resultat final serà una xarxa elèctrica més reforçada, més mallada i, per tant, sigui més fiable i robusta.

Bàsicament, el Pla ha pivotat al voltant de la construcció, renovació i digitalització de la xarxa elèctrica de mitjana per a fer-la més resilient. Així, s’han estès més de 4,4 quilòmetres de cable nou per tal d’eliminar trams que han acabat la seva vida útil, s’han tancat anelles elèctriques i s’ha renovat l’aparellatge de 13 centres de transformació.

Amb aquest tipus d’intervencions, la Companyia treballa amb la finalitat de reforçar les instal·lacions davant de l’increment de demanda que pugui produir-se en el futur com a conseqüència de l’electrificació de l’economia, o el que és el mateix, l’augment de l’ús de l’electricitat produïda a partir d’energies renovables per tal de reduir l’ús de tecnologies que emeten CO2, la solució més eficient i rendible per aconseguir la neutralitat de carboni que vol aconseguir la Unió Europea.

Així, com a síntesi, el Pla pivota en aquests eixos molt definits:
– Renovació, construcció i automatizació de la xarxa per a millorar la qualitat del subministrament.
– Reduir les interrupcions en el servei gràcies al tancament d’anelles elèctriques entre diferents línies.
– Reforç de la xarxa per a acompanyar l’electrificació de les llars i de les activitats econòmiques que es desenvolupen a la ciutat, amb l’objectiu de facilitar el camí a la reducció de les emissions de CO2 per a aconseguir la neutralitat del carboni que ha marcat la Unió Europea.

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

Òdena convoca el concurs per dissenyar el cartell de la Festa Major

Un any més l'Ajuntament d'Òdena convoca el concurs per participar en el disseny del cartell de la Festa Major. Hi poden participar totes les...

El Consorci Sanitari dona un euro per cada professional que s’ha vacunat contra la grip

El Consorci Sanitari de l’Anoia (CSA) ha fet un donatiu de 444 euros a la Fundació Síndrome de Dravet, en el marc de la...

Vilanova posa en marxa una prova pilot per a fomentar el consum de fruites entre els joves

L’Ajuntament de Vilanova del Camí posarà en marxa una prova pilot per a promoure els hàbits d’alimentació saludables entre el jovent i especialment el...

Últimes notícies