Empat de l’Igualada Rigat en l’últim partit de l’any

24 de desembre de 2018

El conjunt arlequinat va tancar l’any amb un empat a quatre gols davant el PHC Sant Cugat, en un partit on la falta de punteria va evitar que els homes de Ferran López sumessin tres punts que es van merèixer. Amb aquest resultat, el club igualadí acaba l’any com a setè classificat amb 23 punts, té assegurada la presència a la Copa del Rei i es manté viu i invicte en competició europea.

El partit va començar de la millor manera possible, ja que l’Igualada Rigat guanyava per 2 a 0 amb un doblet de Ton Baliu al minut cinc. Tot semblava anar de cara pels locals, que dominaven el joc, sobretot, a base de contraatacs, aprofitant les pèrdues de pilota dels santcugatencs. Fins i tot Jordi Méndez va tenir una ocasió molt clara per anotar el tercer abans del minut 10, que pràcticament hauria sentenciat el partit.

A partir de l’equador de la primera meitat, el to del partit va començar a canviar. Tot i que el Sant Cugat no va fer mèrits per dominar el partit, l’Igualada Rigat es va precipitar en algunes jugades i va trobar a faltar l’encert de cara porteria dels primers minuts. El Sant Cugat va aprofitar aquesta situació i que el marcador encara era curt (2-0) per entrar al joc i al minut 22, gairebé a les acaballes de la primera part, Cesc Maideu va anotar el primer pel seu equip aprofitant un rebot (2-1).

A la represa, el guió va ser molt similar al de la primera part, amb un Igualada Rigat molt potent als primers minuts que va anat a menys. Al minut 32, els arlequinats van disposar d’un penal a favor, però el porter David Toda va aturar a Ton Baliu en dues ocasions. La pilota aturada tampoc va acompanyar minuts més endavant, amb la desena del Sant Cugat, ja que David Toda va endevinar les intencions de Sergi Pla. El Sant Cugat va creure en les seves opcions i va gaudir de més oportunitats que a la primera part, però els arlequinats continuaven sent els dominadors del partit, amb el punt negre del desencert davant de porteria.

El veterà Borja Ferrer va ser clau pels visitants al tram final del partit, marcant dos gols amb menys de trenta segons i posant al seu equip endavant per primera vegada (2-3). Met Molas va veure una targeta blava poc després del tercer gol, i la falta directa resultant la va aprofitar Cesc Maideu per fer el 2 a 4 al minut 39. D’un còmode 2 a 0 s’havia passat al 2 a 4, i l’Igualada Rigat, amb l’orgull ferit, va començar a jugar molt més amb el cor i l’ànima que amb la tàctica, estratègia que, paradoxalment, va salvar un punt.

A falta de 3 minuts pel final, Baliu va retallar distàncies amb una jugada individual. A les acaballes del partit, quan només faltava un minut, el capità visitant Gilabert va veure la targeta blava i Jordi Méndez va aprofitar la falta directa per anotar el definitiu 4 a 4.

En declaracions post partit, Ferran López va valorar que “hem sigut molt superiors durant els 50 minuts però ens ha fallat la definició”. Tot i això, el tècnic va insistir en que “el punt més negatiu seria no generar ocasions, però aquest equip sí que ho fa”.

El primer equip es prendrà ara un merescut descans i de cara al nou any, es prepararà per l’últim partit de la primera volta, contra el Calafell, el dissabte 12 de gener.