Els vilanovins estan cridats avui a debatre sobre el Pla de Salut Comunitària

29

Can Papasseit acollirà avui a les 19 h, una nova fase del Pla de Salut Comunitària. Un projecte en el que hi estan treballant l’Equip d’Atenció Primària de Vilanova del Camí, l’Agència de Salut Pública, l’Ajuntament de Vilanova del Camí i la ciutadania. El projecte es va iniciar el segon semestre de 2017 amb la intenció de recollir propostes concretes de la ciutadania per millorar el benestar de la comunitat i disminuir les desigualtats en matèria de salut. En la reunió d’avui, els veïns hauran d’analitzar i puntuar les diferents propostes que s’han fet i decidir quines s’han de prioritzar.

Professionals sanitaris, de salut pública, dels serveis socials, representants dels moviments associatius i ciutadania van iniciar el novembre de 2017 un treball en xarxa amb l’objectiu d’esbrinar quins aspectes podien influir en la salut de la comunitat. En aquesta primera fase del procés, es van recollir més de cinc-centes enquestes a les diferents urnes que es van repartir pel municipi que ja van aportar molta informació als professionals que coordinen el tema.

Els joves preocupats per la salut mental i els grans per la solitud i aïllament

Segons les enquestes fetes en fases anteriors del projecte per tal de recollir informació abans de començar a debatre, les principals preocupacions per la gent jove son les conductes sexuals de risc, els problemes de salut mental, l’abús de substàncies tòxiques però també de medicaments i d’alcohol. Per altra banda, l’aïllament i la solitud son les principals preocupacions de la gent gran de Vilanova del Camí.