Els veïns d’Òdena donen el seu suport a l’imputat per l’incendi forestal
E

30 de juliol de 2015

imputat.jpg

Avui a partir de les 12.30 h un total de 400 veïns odenencs i d’altres municipis, s’han aplegat a la Plaça Major d’Òdena, convocats per l’ADF del municipi per defensar al pagès que s’ha imputat per l’incendi que va començar el passat diumenge a Òdena.

D’altra banda, a la 1 del migdia al Saló de plens de l’Ajuntament, s’ha celebrat una roda de premsa convocada per la Unió de Pagesos de l’Anoia amb el recolzament del consistori odenenc. L’alcalde Francisco Guisado ha encapcelat l’acte després de tornar a agraïr a tothom que va ajudar en l’extinció de l’incendi i fents altres tarees, i ha recordat que la persona imputada, que no està imputada per cap autoritat judicial, no s’ha autoinculpat en cap moment com s’ha dit en alguns mitjans de comunicació. El mateix alcalde ha dit que des del mateix ajuntament es vol saber si una guspira pot trigar una hora i mitja en provocar un incendi, per exemple, i ha recordat que l’activitat que feia la persona estava totalment permesa. I ha recordat que l’acte d’avui, juntament amb la concentració pacífica que es realitzava a la Plaça, era de recolzament a aquesta persona que ho està passant molt malament.

Seguidament ha parlat el coordinador de la Unió de Pagesos de l’Anoia, Joan Vidal, i ha apuntat que un cop passats uns quants dies de l’incendi es pot reflexionar i aclarir els conceptes que no hagin quedat clars. Vidal ha dit que la base de tot plegat era la paraula autoinculpació i ha recordat que en les declaracions que la persona imputada va fer aquest dilluns davant dels mossos d’esquadra, hi consta que realitzava una activitat correcta, estava fent de pagès. I el mateix Vidal ha afegit “per a l’activitat de picar palla era un dels dies més frescos del mes de juliol, i la màquina està en bon estat”. A més ha afegit “aquesta personava trucar al 112 per avisar sobre la columna de fum que va veure i també va estar fent tasques d’extinció de l’incendi”. Vidal ha dit que la investigació del cas s’ha fet amb rigor però no amb discreció i això comporta un judici públic i duu a una condemna directa i a la criminalització d’un col·lectiu i d’una activitat.

I per acabar, la tercera persona que ha parlat en la roda de premsa, abans que clogués l’acte l’alcalde odenenc, ha estat l’alcalde de Castellfollit del Boix, Celestí Rius, qui en nom del seu poble ha dit que la persona imputada té tot el suport del municipi i dels veïns, i ha remarcat que la persona imputada és una persona admirable i per això ha demanat rigorositat amb els fets i amb la informació, i ha suggerit que els mitjans de comunicació o polítics rectifiquessin, perquè el mal que es causa és a les persones.
També presidien la roda de premsa el portaveu de l’ADF d’Òdena Jaume Jorba, l’alcalde de Rubió, Miquel Archela, la regidora odenenca Sandra Fernández i el president de les ADF de la comarca del Bages, Josep Rius.

A l’acte, que era convocat pels mitjans de comunicació, també hi han assistit persones que s’havien aplegat a la Plaça Major i al finalitzar tothom ha fet un aplaudiment calorós per donar un suport a la persona imputada.

Comparteix l'article:

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta