Els veïns de les comarques d’Anoia i Segarra podran invertir de forma prioritària a la planta fotovoltaica Carbeso
E

21 de setembre de 2022

Els veïns de 35 municipis de la comarca d’Anoia (Barcelona) i Estaràs i Sant Guim de Freixenet a Segarra (Lleida) tindran l’oportunitat d’invertir de forma prioritària al projecte Carbeso: una planta fotovoltaica que se situarà a Pujalt, Barcelona, promoguda per IGNIS Energia i IB Vogt. Aquesta iniciativa suposa una aposta per les energies verdes i pel desenvolupament socioeconòmic de la regió.

Els interessats a invertir en aquest projecte ho podran fer a través de Fundeen, la plataforma de finançament participatiu referent en inversió de projectes d’energia renovable a Espanya. Aquesta entitat compta amb lautorització de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) i està adherida als Principis dInversió Responsable de lONU. Fundeen compta amb més de 12.000 usuaris registrats i ha gestionat inversions en projectes d’energies renovables per un valor superior als 7,4 milions d’euros i ha evitat la generació de 384 tones de CO2.

En total, els habitants elegibles poden finançar fins a un màxim de 1.003.650 euros (un 20%) tal com estableix l’art. 9 bis del Decret llei 24/2021 dacceleració del desplegament de les energies renovables distribuïdes i participades de la Generalitat de Catalunya. La inversió es fa a vida útil del projecte, estimat en 30 anys. Durant tot aquest temps, els inversors es beneficiaran dels ingressos generats per lenergia produïda.

Les aportacions es poden fer des d’un mínim de 500 euros fins a un màxim de 100.300 euros per inversor, amb una rendibilitat neta estimada del 6,5%.

Impacte mediambiental positiu
Situat a Pujalt, el projecte es troba en fase de desenvolupament, amb un inici de construcció previst per a mitjans del 2023. Més de 124.000 persones, que conformen els 37 municipis elegibles d’inversió local prioritària, es podran beneficiar d’aquesta iniciativa d’integració i generació de beneficis socioeconòmics a la zona del projecte.

Carbeso serà una planta fotovoltaica que comptarà amb 49.987 MWp de potència que equivalen a 1.701 hores d’energia renovable i una producció anual de 87.511 MWh. L’energia obtinguda per la instal·lació evitarà l’emissió anual de 26.250 tones de CO2, o el que és el mateix, impedirà cada any l’emissió de tant de CO2 com el que generaria un camió de mercaderies en recórrer 7.876.000 km.

El projecte ha estat promogut conjuntament per IGNIS Energía i IB Vogt, experts en energies renovables, especialment en energia fotovoltaica, que tenen un portfoli combinat de més de 24 GW i presència internacional.

Presentació de la instal·lació fotovoltaica Carbeso
Tots els interessats podran conèixer les dades del projecte a la presentació que es farà al local social “El Cobert” al municipi de Pujalt. La cita serà el proper dimarts 27 de setembre a les 18.30 hores. Representants d’Ignis, IB Vogt i Fundeen informaran sobre els aspectes més rellevants de la planta solar i aclariran els dubtes que puguin sorgir entre els assistents.

Sobre Fundeen
Fundeen és la primera plataforma de crowdfunding autoritzada per la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que permet a particulars invertir en projectes d’energia renovable des de només 500 euros, fins ara reservat a les grans companyies elèctriques i els fons d’inversió.

La companyia de referència al sector realitza una profunda anàlisi de tots i cadascun dels projectes que auspicia, triant únicament els més adequats i rendibles per incloure’ls a la seva plataforma i oferir-los als inversors. Així, de 500 operacions analitzades per l’empresa, només 14 han superat els criteris de selecció més alts.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?