2.8 C
Igualada
Dissabte, gener 16, 2021

Els valors republicans de llibertat guanyaran diumenge a Igualada i l’Anoia per tornar a fer història

Carolina Telechea
Diputada al Congrés per ERC

Són temps excepcionals. Ho sabem totes. Des del referèndum de l’1 d’octubre de 2017 tot s’ha precipitat i només tenim una alternativa davant la repressió sense fre de l’Estat. Aquesta setmana hem viscut amb emoció una nova etapa d’aquesta situació anòmala. L’Oriol Junqueras al Congrés, el Raül Romeva al Senat i la resta de presos polítics electes han estat conduïts des de la presó per prendre possessió dels seus escons. Viure en primera persona la constitució de les Cortes al costat de l’Oriol, del Gabriel Rufián i de totes les altres diputades i senadores d’Esquerra Republicana de Catalunya, serveix per refermar-nos més encara en la certesa que l’impuls republicà que viu el nostre país, ens ajudarà a que la República Catalana sigui una realitat.

I aquest diumenge, en les eleccions al Parlament Europeu i als ajuntaments, Esquerra tornarà a refermar el seu compromís per un país obert, receptiu i dialogant. Les urnes s’han de tenyir del groc republicà, dels valors de fraternitat, justícia social i igualtat i llibertat. El missatge que donem al país, a l’estat i a Europa, quan l’Oriol Junqueras prengui possessió com a pres polític de la seva acta de diputat al Parlament europeu serà d’una força excepcional. Presos i exiliats al segle XXI, represaliats amb l’aval de guanyar una contesa electoral, ha de servir d’impuls per sacsejar els valors i els fonaments de l’Europa democràtica. No podem fallar.

I el mateix hem de fer a tots els municipis de Catalunya, a l’Anoia i a Igualada. I ho farem. De fet a la nostra comarca ja vam guanyar les eleccions del passat 28 d’abril. I ho hem fet amb la legitimat que ens donen els 88 anys d’història republicana, de mans netes, de lleialtat al país i de compromís per la llibertat. I ho tornarem a fer. No només perquè l’impuls republicà és imparable, sinó perquè totes les candidates i candidats d’Esquerra Republicana garanteixen uns valors que avui dia qui representa amb més força i amb més credibilitat és Esquerra Republicana de Catalunya.

Ho farem a Igualada. Sigui quin sigui el resultat, només hi haurà govern a la ciutat amb l’equip de dones i homes que encapçala l’Enric Conill. La credibilitat guanyada per l’Enric durant tota la campanya, la garantia que suposa posar sobre la taula propostes honestes de progrés per donar la volta a Igualada serà viable amb els valors republicans. He estat aquests darrers quatre anys regidora amb el Josep Maria Palau, a qui mai podrem agrair la seva immensa estima per Igualada i l’Enric Conill, i us asseguro que ja és hora de governar de veritat la ciutat.

Aquesta vegada sí, Esquerra Republicana es constituirà com l’alternativa de Govern. De fet cal remarcar que som l’única força política que sempre hem mantingut les nostres sigles, el nostre nom i la nostra identitat. I els nostres valors. Som mereixedors de mantenir la confiança que ens vau donar a Igualada de manera aclaparadora i a l’Anoia, aquest proper diumenge. No us fallarem.

És cert que, amb els peus a terra, conscients dels reptes, i com diu l’Oriol Junqueras, sempre amb un somriure, sortim a guanyar per governar. No només a Igualada. També a Vilanova del Camí, amb el Marc Bernáldez; a Òdena amb la Maria Sayavera o a Santa Margarida de Montbui amb la Isabel Guerrero els regidors d’Esquerra Republicana de Catalunya tenen a les seves mans ser claus per configurar majories. Som els únics que tenim la capacitat i la possibilitat de fer-ho i no la desaprofitarem. També a Calaf, a Piera i a la majoria de pobles. De fet cal posar en valor el fet de ser els únics que tenim candidatures a tot arreu, i que abans de sortir ja tenim alcaldies assegurades com a Carme o Prats de Rei.

Cal, des dels municipis, aprofundir en els valors republicans i democràtics i en la cohesió social i econòmica. I sobretot en els valors del feminisme com a motor de canvi. Igualada ha de ser una ciutat Republicana, però sobretot una ciutat feminista. De fet amb la Montserrat Argelich, la Iolanda Gandia, la Cristina Navarro o la Mònica Morros, i totes les dones valentes que han donat el pas de presentar-se ens garanteixen que governarem per una ciutat on els valors i l’apoderament de les dones sigui un dels eixos de la nova Igualada. Serem una ciutat republicana, però sobretot una ciutat feminista. Si Igualada ha de progressar ho serà també per la visió feminista. I tant l’Alba Vergés des del Govern de Catalunya, com jo mateixa des de Madrid contribuirem amb totes les nostres energies per fer-ho possible.

L’Enric Conill i l’equip que li donem suport tenim ja no només l’equip més il·lusionat i més ben preparat per governar, sinó que presentem l’únic programa de govern amb contingut per transformar i sacsejar Igualada i convertir-la en una veritable ciutat del segle XXI. Tots hem de tenir clar que no es tracta de posar Igualada mapa. Ja no n’hi ha prou amb accions d’imatge i de propaganda.

Ara és l’hora de construir una ciutat moderna, sostenible, cohesionada, socialment solidària, acollidora i econòmicament forta, o la riquesa reverteixi en les persones. Una Igualada que afronti els reptes de reforma urbanística pels propers 30 anys, els reptes de l’habitatge social i a no tenir por a multar bancs especuladors. Cal enfortir els eixos socials. Ningú pot quedar ja exclòs. Joves o grans, homes o dones. Serveis, educació i tecnologia. Això és possible si governa Esquerra Republicana de Catalunya. Diumenge tenim l’oportunitat de posar les bases d’una ciutat i d’una comarca republicana que ens faci sentir orgullosos de la nostra valentia i dels nostres valors. Per l’exemple que ens donen l’Oriol i el Raül i totes les preses i exiliades, és el nostre moment.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Vilanova del Camí promou el primer Premi de Narrativa breu

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilanova del Camí juntament amb la Biblioteca de Vilanova del Camí, convoca el primer Premi de Narrativa...

Un projecte anoienc aconsegueix l’aprofitament del pèl animal per a adob

L’empresa igualadina de fertilitzants pel sector agrícola Labin, amb la col·laboració del clúster de la pell, Leather Cluster Barcelona, ha portat a terme un...

Una mica d’història de l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada

La festa dels Tres Tombs a Igualada és una mostra viva de la importància de les celebracions de Sant Antoni en el conjunt del...

L’atur a l’Anoia puja dos punts en un any, però la pandèmia fa perdre 10.000 contractes

Les dades de desocupació que ens ha deixat el 2020 no són bones. Podrien ser pitjors, certament, però no són per alegrar-se i conviden...

La Xarxa programa ‘Klé’, un espectacle de teatre visual a l’Ateneu

El proper diumenge dia 17 de gener, a ¼ d’1 del migdia el grup Xarxa Igualada ha organitzat una representació de l’espectacle Klé, un...
Compartir