Els vallbonencs son els qui més van utilitzar el Bibliobús l’any passat

54

63 documents demanats en préstec de mitjana per cada parada del Bibliobús Montserrat a Vallbona d’Anoia. Aquestes son les dades que s’han presentat aquesta setmana i que destaquen al poble com el que més va utiltzar aquest servei l’any passat d’entre els 12 municipis de l’Anoia i l’Alt Penedès que l’ofereixen. Per darrere de Vallbona hi ha Sant Martí de Tous i Òdena.

En total, el 2017 els veïns de Vallbona van demanar en préstec 2.587, un 15% del total dels préstecs que es van fer en conjunt. Alguns dels motius que explicarien aquestes xifres son la implicació de l’escola, entitats i Ajuntament.

A banda del servei de préstec, l’any 2017 el Biblibús Montserrat va programar a Vallbona l’espectacle infantil “L’espectacle de clown Mô”, que va comptar amb 120 asssitents. D’altra banda, una cinquantena d’alumnes de l’Institut de Vallbona d’Anoia van participar al projecte “Terror a la Xarxa” per promoure el gust per la lectura.

L’objectiu del Bibliobús Montserrat, que està gestionat per la Diputació de Barcelona, és oferir un servei de lectura pública a tots els habitants dels municipis. Es fa des de 1998 i actualment circula per 12 municipis d’entre 300 i 3.000 habitants de l’Anoia i l’Alt Penedès.