10.8 C
Igualada
Dimarts, gener 26, 2021

Els tres retorns de la Marca Personal que s’haurien de produir “Sí o Sí”

Eva Collado Duran
Consultora estratègica de capital humà, conferenciant i escriptora

 

Treballar la nostra marca personal constitueix treballar per un dels nostres actius professionals més importants. Independentment d’on estiguis ara, si hi ha alguna cosa que t’acompanyarà sempre i que t’obrirà noves portes és ella: la teva Marca.
Recorda que si ens van a triar o podem optar a majors ingressos serà també per tenir una empremta digital potent i un bon món de connexions professionals que ens acompanyin.

Són cinc etapes a cobrir i treballar per poder portar-la a l’èxit:

1- Introspecció personal: conèixer-se per poder projectar-nos, saber qui som, quines són les nostres competències i quines accions de canvi i/o aprenentatge prendre per portar-la a l’èxit.

2- Desenvolupament de l’estratègia de la teva marca personal: quina és la nostra visió, missió i valors i de la a proposta de valor com a nucli de la nostra marca personal.

3- Treballar la nostra visibilitat: el Pla de comunicació personal, l’elecció de canals i xarxes socials.

4- Sense competència digital és improbable que pugui convertir-se en un Marca Personal de referència.

5- Indicadors i KPI que la teva Marca personal creix i es consolida.

El retorn de la teva Marca Personal és clau. Els tres retorns de la Marca Personal que s’haurien de produir “Sí o Sí”: aprenentatge, augment del meu món de relacions i influència i monetitzar-la d’alguna manera.

A la meva manera de veure aquestes són les tres premisses que sempre tinc en compte abans de fer un pas més o de regalar el més preciós que tinc: el meu temps. Si es dóna una de les tres, ni m’ho penso, i inverteixo per sembrar algunes vegades i per recollir altres. Si no se’n compleix cap no participo i em repeteixo allò de: “Assegura’t que quan dius sí a altres no t’estàs dient no a tu mateix”

1- Aprenentatge: gràcies al temps invertit creixo al costat d’altres professionals. Em mantinc al dia i obtinc la informació que com a professional necessito. Saps que una de les competències bàsiques de treballador del segle XXI és mantenir-se en fase beta permanent. Adoptar i apostar d’una forma real pel desig d’aprendre de forma permanent.

2- Augmenta la meva àrea d’influència i connexions en el meu sector: obtenir bones relacions i sinergies amb tercers que em aportin i sumin. Una bona Marca personal depèn del món de relacions que siguis capaç d’establir. Alimentar i fer créixer… Ets reconegut quan la teva comunitat et reconeix. És molt important escollir els vostres companys de viatge. Aquells que t’acompanyen, t’ajuden i et fan progressar, donant-te el seu suport i visibilitat.

3- Monetitzar d’alguna manera: obtenir o participar en nous projectes. Aconseguir nous clients. Assolir un millor o nou treball… Això és una estratègia que t’assegura el present i t’apropa al futur en què vols estar. Si no monetitzes la teva marca, d’alguna manera arribarà un moment en què deixaràs de treballar-hi. Sense un objectiu clar el desistiment i el desencís acabarà per produir-se..

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Es remodela el Centre Cívic del Pla d’Òdena perquè sigui més polivalent

L'Ajuntament d'Òdena, aprofitant aquests mesos en què malauradament no es pot acollir activitat presencial a causa de la Covid-19, ha remodelat el Centre Cívic...

Igualada destina de 164.000 euros en ajuts a ensenyament

El Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament d’Igualada ha destinat prop de 164.000 en ajuts destinats a famílies igualadines. Es concret, s’han destinat 60.993,24 euros a...

La JEC deixa en mans de les juntes de zona decidir si els motius per no estar a una mesa el 14-F són suficients

La Junta Electoral Central (JEC) deixa en mans de les juntes de zona decidir si les excuses que s'al·leguin per no estar a una...

Carme Borràs i Marian Algora es jubilen després de 45 i 20 anys al Col·legi Jesús-Maria

Les professores Carme Borràs Gual i Marian Algora Milan, s’han jubilat. Els ha tocat fer-ho en una època prou convulsa que no ens ha...

Gala Garcia i Joan Enrich guanyen el Concurs d’Instagram contra la violència

El jurat del 4t concurs d’Instagram per a l’eliminació de la violència contra les dones ha decidit atorgar el premi a la millor fotografia...
Compartir