12.1 C
Igualada
Dissabte, 24 febrer 2024

Un article de

Els Tapilluns, tornen les vetllades gastronòmiques culturals al jardí de l’Ateneu
E

Publicitat

Vestir les nits de dilluns amb música, poesia, cinema o qualsevol aventura artística tot fent unes tapes és exactament la definició dels Tapilluns.

L’Ateneu Igualadí enceta la programació d’estiu amb les vetllades gastronòmiques culturals dels Tapilluns al jardí de l’entitat organitzades conjuntament amb Cineclub Ateneu i Cafè de l’Ateneu. Assaborir les nits d’estiu. Propostes suggerents acompanyades de tapes inspirades en el tema que ocuparà aquella nit, tapes creatives elaborades pel cuiner del Cafè de l’Ateneu.

El dilluns 1 de juliol, primer Tapilluns amb una vetllada gastronòmica, ‘Tapes a quatre mans + 1’ centrada en les receptes tradicionals de la cuina igualadina. El Cinto del Cafè i el cuiner Oriol Càlichs elaboraran les tapes inspirades en el llibre ‘Tothom a taula!’ amb receptes de casa nostra. La vessant cultural de la nit la posarà l’artista igualadí David Ymbernon per apropar el procés creatiu de la poesia visual culinària.

Enguany se celebra l’Any Joan Brossa i es vol dedicar una de les vetllades, la del dilluns 8 de juliol, a fer un homenatge al poeta sota el títol ‘Joan Brossa, d’ofici paleta’. Recitació poemari de Joan Brossa a càrrec de membres de Narranación i Associació Cultural Galàxia. La nit continuarà de tapes amb poemes visuals de Joan Brossa al jardí de l’Ateneu. Vetllada poètica organitzada per Òmnium Cultural i llibreria Llegim …?

Després de l’èxit de la passada edició, es repetirà vetllada operística amb la periodista i divulgadora musical, Rosa Maria Carbonell que impartirà un taller d’òpera ‘Cinema i òpera. Moments operístics que mai oblidaràs’ mostrant i comentant fragments d’òperes. El preu del taller és de 8 € i cal inscripció prèvia. Òpera i tapes el dilluns 15 de juliol.

‘Tapes amb amor’ i la música com a protagonista en el Tapilluns del dia 22 de juliol. Qui no té una cançó d’amor lligada a un moment especial de la vida? Conversa sobre quines són aquestes cançons i es podran escoltar interpretades per tres cantautors igualadins. Una nit de concert que vindrà acompanyada d’alguna sorpresa.

Sota el títol ‘Més a prop del País Basc’, la sessió del 29 de juliol tancarà el cicle amb una vetllada d’intercanvi per conèixer de primera mà la cultura basca a través de persones del País Basc nouvingudes a Igualada.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies