Els propietaris de l’antic Kursal negocien amb l’Ajuntament l’adaptació de l’espai a una zona comercial

668

Els antics cinemes Kursal esdevindran, amb moltes probabilitats, una zona comercial. Així serà si avancen les negociacions que els propietaris estan mantenint amb l’Ajuntament des de fa mesos.

Segons que ha sabut La Veu, el projecte que plantegen els propietaris contempla la creació d’un carrer interior, amb entrada i sortida des dels carrers Sant Magí i Retir, a les voreres del qual hi hauria espai per a establiments comercials de planta baixa. Es tractaria de crear un espai similar al que ja es va fer a La Isabela, entre els carrers Santa Caterina i Sebastià Artès.

El tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Jordi Pont, ha explicat que “el projecte s’ha parlat amb els propietaris en diferents reunions, però la negociació és lenta, i ara mateix, podríem dir que està estancada”, tot i que reconeix que “a tothom li interessa, i a l’Ajuntament també, que aquest tema es desencalli quan abans millor i aquell espai torni a tenir una utilitat”.

Canvi al Pla General
Com que aquell espai no té qualificació urbanística comercial, per a que tiri endavant el projecte caldria canviar el Pla General Urbanístic, quelcom que obliga necessàriament a una contraprestació a la ciutat per part dels propietaris. En els casos que és possible, com ha passat amb els supermercats Aldi o el futur Bon Preu, la propietat finança obres públiques de millora a l’entorn. “Aquí això és molt complicat, de manera que creiem que la contraprestació a la ciutat haurà de ser econòmica”, explica Pont.

De moment, la setmana passada, uns operaris van tapiar completament la façana dels antics cinemes, decisió que es va prendre per evitar la degradació interior. Ja feia temps que s’hi veien pintades i brutícia, i el possible accés a l’interior era més fàcil que en l’actualitat. Pont ha explicat a La Veu que “s’observava brutícia des del mateix carrer i el millor era tancar-ho”. La situació tampoc agradava gaire als comerciants del carrer, si bé, en tapiar la façana, el grup de músics i cantaires que totes les setmanes actuaven allí en favor dels presos polítics han perdut un punt de referència.

Jordi Puiggròs