11 C
Igualada
Dijous, maig 6, 2021

Els propers dies s’iniciaran els treballs de la continuació de l’Anella Verda entre Fàtima i Set Camins

L’Ajuntament iniciarà de manera imminent els treballs d’adequació de l’Anella Verda als barris de Fàtima i Set Camins. Tal i com va exposar l’alcalde de la capital de l’Anoia, Marc Castells, amb aquesta actuació “tancarem el recorregut central de la nostra Anella Verda al seu extrem de Ponent, oferint d’aquesta manera nous espais per a la pràctica de l’activitat física diària dels nostres ciutadans i, sobretot, recuperant per les persones que viuen en aquests barris un espai que avui és d’ús pràcticament dels vehicles”.

Aquesta actuació, que l’alcalde va qualificar com “de gran envergadura i que contribuirà a fer de la nostra una ciutat encara més amable per aquells que hi viuen”, constarà de dues intervencions pressupostades en uns 850.000 euros en conjunt: d’una banda, amb una durada de cinc mesos i inici imminent, l’arranjament del lateral de l’Av. Nostra Senyora de la Pietat i de la carretera N-IIa i, de l’altra, amb un projecte que actualment es troba en licitació i amb una durada prevista d’obres de tres mesos, l’adequació del pont sobre el torrent de Valldaura per a permetre-hi també el trànsit segur i confortable de persones i bicicletes.

Aquest nou tram de l’Anella Verda s’iniciarà al Nord del barri de Fàtima, a la cruïlla entre el c/ Nostra Senyora de la Paloma i l’Av. Nostra Senyora de la Pietat, continuarà paral·lel a l’Av Nostra Senyora de la Pietat fins la rotonda amb la carretera N-IIa, per a situar-se paral·lel a la mateixa, travessant el pont existent i fins a arribar a l’Av. Doctor Pasteur. Aquest traçat tindrà un recorregut total d’aproximadament un quilòmetre de longitud.

L’actuació que ara comença, ha de convertir el lateral dret de les dues vies en un itinerari agradable per a passejar i practicar esport, integrat en el paisatge i, al mateix temps, segur per aquells que l’utilitzin. Concretament, es dotarà l’espai de paviment de sauló, d’il·luminació, senyalització, elements de seguretat, drenatge d’aigües pluvials i, a més, s’embellirà el seu entorn amb tasques d’enjardinament i el corresponent sistema de reg.

Recuperació del pont sobre el torrent de Valldaura
Marc Castells, però, va destacar especialment, pel seu simbolisme, el fet de recuperar per les persones el pont de la N-IIa sobre el torrent de Valldaura, que suposarà la segona fase d’aquesta actuació.

Aquesta és una construcció de mitjans del segle XX amb una llargada d’uns 80 metres, que se sustenta en una gran arcada central i sis voltes petites. Actualment consta d’un carril per cotxes en cada sentit de circulació i dues voreres estretes a banda i banda, separades per una tanca metàl·lica, però amb unes característiques de seguretat millorables per les persones i amb il·luminació inexistent.

Els treballs que s’hi duran a terme no afectaran la seva estructura inferior però sí la seva configuració al pas superior: un cop finalitzades, el pont oferirà un sol pas per als vianants al seu costat Sud, més ample que les dues voreres actuals, més segur, dotat d’il·luminació i integrat en l’Anella Verda.

Castells va destacar, a més, que “recuperant per les persones aquest nou tram entre Fàtima i Set Camins, posem en valor un element patrimonial que resulta desconegut per molts, com és l’antic aqüeducte de l’Espelt, un Bé Cultural d’Interès Local que transcorre paral·lel a aquest pont i que, a començament del segle XIX, subministrava aigua al Pla de Sant Magí”.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Baixa l’atur a l’Anoia després de quatre mesos consecutius d’augment

Després de quatre mesos seguits pujant, l'atur ha l'Anoia va baixar el passat mes d'abril i es torna situar per sota dels 9.000 desocupats...

El Consell Comarcal reivindica la necessitat d’actuar davant els casos de bullying

El passat 2 de maig es va commemorar el Dia Internacional contra l’Assetjament Escolar o Bullying. La Comissió de Detecció, Prevenció i Intervenció enfront...

L’incendi en un transformador deixa sense llum part del centre d’Igualada

Els Bombers de la Generalitat han rebut aquest dimecres al matí, a 2/4 de 8, l'avís d'un incendi en el pàrquing d'un edifici del...

Jorba engega una campanya per recordar els hàbits bàsics del civisme

L'Ajuntament de Jorba inicia una campanya per recordar hàbits fonamentals de civisme i apel·la la corresponsabilitat de la ciutadania en el manteniment de l'espai...

A punt de començar la remodelació de la Casa de la Vila de Capellades

L’edifici antic de l’Ajuntament de Capellades necessita d’una rehabilitació que es farà en diferents fases. La primera intervindrà sobretot en els fonaments i l’estructura...
Compartir