19.3 C
Igualada
Diumenge, octubre 17, 2021

Els propers dies s’iniciaran els treballs de la continuació de l’Anella Verda entre Fàtima i Set Camins

L’Ajuntament iniciarà de manera imminent els treballs d’adequació de l’Anella Verda als barris de Fàtima i Set Camins. Tal i com va exposar l’alcalde de la capital de l’Anoia, Marc Castells, amb aquesta actuació “tancarem el recorregut central de la nostra Anella Verda al seu extrem de Ponent, oferint d’aquesta manera nous espais per a la pràctica de l’activitat física diària dels nostres ciutadans i, sobretot, recuperant per les persones que viuen en aquests barris un espai que avui és d’ús pràcticament dels vehicles”.

Aquesta actuació, que l’alcalde va qualificar com “de gran envergadura i que contribuirà a fer de la nostra una ciutat encara més amable per aquells que hi viuen”, constarà de dues intervencions pressupostades en uns 850.000 euros en conjunt: d’una banda, amb una durada de cinc mesos i inici imminent, l’arranjament del lateral de l’Av. Nostra Senyora de la Pietat i de la carretera N-IIa i, de l’altra, amb un projecte que actualment es troba en licitació i amb una durada prevista d’obres de tres mesos, l’adequació del pont sobre el torrent de Valldaura per a permetre-hi també el trànsit segur i confortable de persones i bicicletes.

Aquest nou tram de l’Anella Verda s’iniciarà al Nord del barri de Fàtima, a la cruïlla entre el c/ Nostra Senyora de la Paloma i l’Av. Nostra Senyora de la Pietat, continuarà paral·lel a l’Av Nostra Senyora de la Pietat fins la rotonda amb la carretera N-IIa, per a situar-se paral·lel a la mateixa, travessant el pont existent i fins a arribar a l’Av. Doctor Pasteur. Aquest traçat tindrà un recorregut total d’aproximadament un quilòmetre de longitud.

L’actuació que ara comença, ha de convertir el lateral dret de les dues vies en un itinerari agradable per a passejar i practicar esport, integrat en el paisatge i, al mateix temps, segur per aquells que l’utilitzin. Concretament, es dotarà l’espai de paviment de sauló, d’il·luminació, senyalització, elements de seguretat, drenatge d’aigües pluvials i, a més, s’embellirà el seu entorn amb tasques d’enjardinament i el corresponent sistema de reg.

Recuperació del pont sobre el torrent de Valldaura
Marc Castells, però, va destacar especialment, pel seu simbolisme, el fet de recuperar per les persones el pont de la N-IIa sobre el torrent de Valldaura, que suposarà la segona fase d’aquesta actuació.

Aquesta és una construcció de mitjans del segle XX amb una llargada d’uns 80 metres, que se sustenta en una gran arcada central i sis voltes petites. Actualment consta d’un carril per cotxes en cada sentit de circulació i dues voreres estretes a banda i banda, separades per una tanca metàl·lica, però amb unes característiques de seguretat millorables per les persones i amb il·luminació inexistent.

Els treballs que s’hi duran a terme no afectaran la seva estructura inferior però sí la seva configuració al pas superior: un cop finalitzades, el pont oferirà un sol pas per als vianants al seu costat Sud, més ample que les dues voreres actuals, més segur, dotat d’il·luminació i integrat en l’Anella Verda.

Castells va destacar, a més, que “recuperant per les persones aquest nou tram entre Fàtima i Set Camins, posem en valor un element patrimonial que resulta desconegut per molts, com és l’antic aqüeducte de l’Espelt, un Bé Cultural d’Interès Local que transcorre paral·lel a aquest pont i que, a començament del segle XIX, subministrava aigua al Pla de Sant Magí”.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Ja es pot visitar l’exposició de fotografies del Concurs de l’EBF

Setanta participants i gairebé dues-centes obres van presentar-se al Concurs de Fotografia convocat per l’Ajuntament d’Igualada i l’Agrupació Fotogràfica d’Igualada coincidint amb la 25a...

Òmnium Anoia convida a fer una immersió en la cultura japonesa

Dins el cicle “Lectures Universals”, Òmnium Anoia ha organitzat un acte per donar a conèixer la literatura japonesa a través de Yukio Mishima, l’autor...

Han començat les obres de remodelació de la plaça de la Unió

Durant els darrers dies han començat les obres de remodelació de la Plaça de la Unió de Vistalegre de Santa Margarida de Montbui. Els...

Marc Solsona (Junts): “A Jorba no ens fa falta més sòl industrial”

El portaveu de Junts a Jorba, Marc Solsona, ha explicat en una entrevista la posició contrària de la seva formació davant la consulta del...

Iniciativa del Consell Comarcal per evitar l’aïllament de la gent gran

El Consell Comarcal de l’Anoia, amb el suport de Diputació de Barcelona i els ajuntaments adherits, han posat en marxa el projecte Anoia Vellesa...
Compartir