Els professionals de l’ICS Catalunya Central a l’Anoia tornen a fer cim

308

Una conversa informal entre tres infermeres de l’Anoia, la Sara, la Teresita i la
Marisol, ara fa gairebé vint anys, s’ha consolidat com una gran iniciativa perquè el
personal d’atenció primària faci salut i transmeti bons consells d’hàbits saludables
donant exemple amb el seu propi estil de vida. Es tracta de la sortida que, estiu rere
estiu, un grup de professionals del CAP Anoia fan al Pirineu.

Al llarg dels anys han recorregut diferents indrets de la geografia muntanyenca de
Catalunya i l’Aragó i han pujat diversos cims del Pirineu. La primera sortida va ser el
juny de 2001, amb una ruta a peu des de l’Estany de Cavallers fins al refugi Ventosa i
Calvell i, l’endemà, l’ascensió al cim del Montardo d’Aran (2.833 m), a la Ribagorça.

Des d’aleshores, el grup, pel qual han passat una trentena de participants – alguns
dels quals ja s’han jubilat, però segueixen participant de l’activitat de muntanya – ha fet
altres cims com ara el Comabona al Cadí (2.545 m), el Turbó al Pirineu aragonès
(2.492 m), el Pic del Pinetó (2.647 m) i el Corronco de Durro (2.543 m), entre d’altres.

Enguany l’indret escollit ha estat el Pic de Perafita (2.752 m), al límit entre la
Cerdanya catalana i Andorra. Van fer pernoctació al refugi dels Estanys de la Pera,
des d’on van poder gaudir d’una posta de sol amb un encant especial entre els núvols
de la calamarsada que havia caigut feia poca estona. En l’ascensió al cim, de bon
matí, el grup va poder fruir d’unes vistes magnífiques, des de la Pica d’Estats fins al
Montseny.

L’amor per la muntanya i l’estimació per la natura són les principals motivacions
d’aquestes sortides, així com també el fet que realitzar exercici físic i desconnectar la
ment és molt saludable per poder seguir amb la rutina laboral. Així mateix, és molt
important que els agents de salut puguin transmetre missatges a través del seu propi
estil de vida, ja que han de tenir cura de la seva alimentació i forma física durant tot
l’any per gaudir al cent per cent de la sortida al Pirineu de cada inici d’estiu.