9.1 C
Igualada
Divendres, 1 desembre 2023

Un article de

Els Premis Igualada Recerca Jove reconeixen set estudiants pels seus treballs de recerca
E

Publicitat

El Campus Universitari Igualada-UdL, amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada, l’Ateneu Igualadí, el Rotary Club Igualada, el Centre d’Estudis Comarcals d’Igualada i l’associació Disseny=Igualada, han celebrat la 18a edició dels Premis Igualada Recerca Jove amb l’objectiu de promoure l’esperit de recerca entre l’alumnat de batxillerat, cicles formatius de grau superior i de la modalitat artística de cicles formatius de grau mitjà de la comarca de l’Anoia i reconèixer el seu esforç en l’elaboració dels treballs de recerca, així com la tasca dels seus tutors i tutores.

L’acte de lliurament dels guardons, que va tenir lloc aquest dimarts, 20 de juny, a les 18h a la sala d’actes de l’edifici del Pla de la Massa del Campus d’Igualada, ha estat presidit per Montserrat Rué, vicerectora d’Estudiants i Ocupabilitat de la Universitat de Lleida (UdL); Carlota Carner, regidora de l’Ajuntament d’Igualada; Joan León, president del Rotary Club Igualada i Mireia Claret, presidenta de l’Ateneu Igualadí.

Rosa Maria Parés, en nom de l’Ateneu Igualadí, va llegir el veredicte dels premis de l’àmbit local i els dos premiats van ser: a la modalitat científica i tecnològica, Roser Figueras per “Proposta de renovació d’una antiga fàbrica en desús: l’Adoberia Balcells d’Igualada”; en l’àmbit humanístic i social, Nil Mercader, amb “Els Mercader de les pastes. Retrat d’una família, una firma i una època”; i la modalitat artística va ser guardonada Maria Elna Güell amb el treball “Les vivències d’una casa d’Igualada de 1760 a 1916”.

Els altres premiats han estat, per a l’àmbit científic i tecnològic: primer premi, Berta Claramunt, amb “Les superfícies reglades i el GeoGebra. Es poden recrear edificis mitjançant un programari matemàtic?” i, segon premi, Laia Cos per “Estudi de la qualitat de l’aigua de les fonts de Castellolí”. Dins d’aquesta categoria també va rebre una menció especial Aida Castaño pel seu treball “Creació d’una pròtesi per a millorar la mobilitat dels ballarins amb discapacitat física”. En la modalitat humanístic i social, el primer premi se’l va endur Nil Mercader “El Mercader de les pastes. Retrat d’una família, una firma i una època” i Andrea Cervera, amb “Possible influència de l’estil educatiu i afectiu en el desenvolupament cognitiu i de l’aprenentatge dels infants”, el segon. Amb l’artístic, Maria Elna Güell ha rebut el primer premi pel treball “Les vivències d’una casa d’Igualada (1760-1916)”.

Els primers premis s’ha endut un obsequi valorat en 300 euros i un viatge de quinze dies a un camp internacional de joventut Rotary Club Igualada a un país europeu que atorga l’Ajuntament d’Igualada i el Rotary. En el cas dels segons premis, l’obsequi és valorat en 150 euros i l’atorga la Universitat de Lleida.

El degà del Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Manresa – Catalunya Central ha fet entrega del 6è premi Pere Carles al millor treball final de grau en l’àmbit de les enginyeries del Campus Universitari Igualada-UdL a Marcos Rastrilla pel treball “Producció de biogàs amb palla d’arròs”. Finalment, també s’ha fet entrega d’un diploma a tots els participants.

Durant l’acte, Carlota Carner ha posat en valor “l’esforç dels guanyadors i guanyadores, però també dels participants” i ha agraït “la feina dels tutors i tutores de tots els treballs presentats”. Carner també ha destacat que els Premis Igualada Recerca Jove “són un exemple del talent jove que tenim a la ciutat i al territori” i ha destacat l’aposta del consistori perquè Igualada sigui una ciutat universitària.

Segona Jornada de Recerca al Campus d’Igualada
El Campus Universitari Igualada-UdL va celebrar aquest dilluns, 19 de juny, la segona Jornada de Recerca, on més d’una quinzena de professors i professores de la UdL van donar a conèixer la recerca que desenvolupen en diferents àmbits de coneixement: Salut, Economia Circular, Enginyeria, entre d’altres. La jornada, que va tenir lloc a la sala d’actes de l’edifici del Pla de la Massa, va ser inaugurada a les 9:30h del matí per Carles Capdevila, delegat del rector de la UdL al Campus d’Igualada, i Natàlia Alonso, vicerectora de Recerca de la UdL i clausurada, passades les 5 de la tarda, pel professor Sergio Sayago, president del Comitè Organitzador, amb la ponència ‘Aspectes d’Interacció Persona-Ordinador’. En total s’han portat a terme 17 presentacions científiques.

Després de l’èxit de la primera edició, el Campus d’Igualada ha tornat a organitzar aquesta jornada intensiva de recerca amb l’objectiu de difondre, tant dins de la mateixa comunitat universitària com a tota la societat, la recerca que es desenvolupa al Campus Universitari Igualada-UdL. També donar visibilitat a la tasca dels investigadors i investigadores que desenvolupen aquesta recerca, i fomentar l’establiment de lligams de col·laboració entre investigador/es del campus i altres entitats interessades.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies