17.8 C
Igualada
Dimecres, setembre 30, 2020

Els municipis de la Conca prenen mesures especials per als col·lectius més vulnerables

En roda de premsa a les 12 d’aquest migdia, l’alcalde d’Igualada Marc Castells, acompanyat dels alcaldes i alcaldesses de Vilanova del Camí, Sta Margarida de Montbui i Òdena, així com d’Enric Morist, coordinador de la Creu Roja a Catalunya, ha informat sobre l’estat general de la zona confinada després d’un dia, expressant la voluntat que totes les mesures preses, per dràstiques que siguin, són per intentar contenir els contagis.

També ha anunciat la gratuïtat, a partir d’avui mateix, de les zones blaves i de tot el pàrquing de l’Hospital d’Igualada fins que s’acabi l’episodi.

Per la seva banda Enric Morist, després de fer un agraïment a alcaldes, regidors i tècnics municipals per la bona feina que estan fent, ha explicar una sèrie de mesures que es prenen a nivell social a partir d’aquests dies per tenir cura dels col·lectius més vulnerables.

Es mantindran oberts els bancs d’aliments per poder continuar oferint el servei a totes aquelles persones que habitualment ja l’utilitzen.

Es mantindrà l’ajut domiciliari en aquelles persones vulnerables que els serveis socials de cada municipi ja tenen identificades.

Hi haurà també un increment de trucades telefòniques a les persones que els serveis socials indiquin per poder fer un acompanyament i poder oferir-los respostes a dubtes que se’ls generin.

Es garantirà el menjar a aquells alumnes de famílies amb especial vulnerabilitat, que ja depenen habitualment de les beques menjador.

Per aquelles persones que disposen del servei de telealarma la Diputació de Barcelona oferirà una línia gratuïta a la qual podran trucar les 24 hores. Aquest servei es podrà estendre a persones que els serveis socials dels municipis confinats considerin que ho necessiten.

 

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Igualada Som-hi aposta per l’Escorxador com un espai de “cultura segura”

El grup municipal d’Igualada Som-hi considera prioritari i urgent que el govern de Junts per Igualada aposti de manera clara per l’Escorxador com a...

Òdena convoca ajuts per als alumnes de llars, institut-escola i graus

L’Ajuntament d’Òdena ha aprovat les bases de concessió d’ajuts d’educació per al curs 2020-21 per a les famílies dels alumnes de les llars d’infants...

Jorba comença l’arrenjament del camí del cementiri per fer-lo més segur

El passat dilluns, l’Ajuntament de Jorba va començar les obres de millora del camí del cementiri al nucli urbà, entre el camí del Figuerot...

Una setantena d’alumnes anoiencs es troben aïllats a casa

Dues setmanes i mitja després de l'inici del curs escolar més atípic dels darrers anys, no ha hagut de tancar cap escola de l'Anoia...

El Consell Comarcal expressa el seu rebuig a la inhabilitació de Torra

El Consell Comarcal de l'Anoia ha manifestat, mitjançant la lectura d'una declaració política en el ple ordinari d'aquest dimarts, el seu rotund rebuig a...
Compartir