22.8 C
Igualada
Dimarts, juny 22, 2021

Els Mossos inicien diligències contra l’autor de la barbacoa a l’Estadi Atlètic

Els Mossos d’Esquadra han obert diligències d’ofici per un presumpte delicte de lesions greus comeses per imprudència contra l’autor, identificat, de la barbacoa a l’Estadi Atlètic el passat 22 d’abril, que va ocasionar cremades de molta gravetat a una nena de 7 anys d’edat.

L’advocat de la família de la nena ha explicat a La Veu que, tal i com es pot observar en el cartell anunciador, la barbacoa era organitzada pel CAI Popular, una secció del Club Atlètic Igualada. La nena ferida es trobava en el lloc dels fets esperant l’atorgament de medalles del cros que, instants abans, havia organitzat el col·legi Emili Vallès, que no tenia res a veure amb la barbacoa. En el moment que aquesta es va iniciar, encara hi havia molts nens i pares de participants en el cros a l’interior de l’Estadi, de propietat municipal.

L’incendi de la barbacoa, ocasionat pel llançament incontrolat d’un excés de gel accelerador, va ferir tres persones: la nena, el seu pare -que va intentar socórrer la seva filla- i una altra persona. No consta que l’esmentada barbacoa gaudís de cap permís per poder fer-se dins d’una instal·lació municipal.

Aquesta setmana, el jutjat d’Igualada hauria d’iniciar les diligències, de caire penal, citant a declarar al pare de la nena ferida, per comprovar si, com finalment serà, presenta una acusació formal -a més de la presentada per la fiscalia- contra l’autor de la barbacoa.
La nena es recupera favorablement de les ferides i ja ha sortit de la UCI de la Unitat de Cremats de l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona. Està ingressada a la unitat de cures de Pediatria de l’esmentat centre sanitari, i la seva recuperació es preveu llarga. Les flames van afectar una part important del cos.

Per la seva banda, fonts de l’Ajuntament han manifestat que “tenim obert ara mateix un procés intern d’informació per aclarir aquests fets, pendent també de la investigació policial. En tot cas, ja hem contactat amb les persones afectades per a posar-se a la seva disposició”. El Club Atlètic Igualada, gairebé dues setmanes després dels fets, no s’ha pronunciat sobre aquest accident.

Jordi Puiggròs

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Els Prats de Rei celebra el GroundUP Músic, organitzat per un famós artista veí del municipi amb 4 Grammys

Aquest cap de setmana s'ha celebrat a Prats de Rei l'edició virtual del GroundUP Music Festival, un esdeveniment organitzar pel músic multipremiat Michael League....

Mor el poeta igualadí Pius Morera als 78 anys

El poeta igualadí Pius Morera ha mort aquest divendres als 78 anys. Nascut el 5 de juliol de 1942, va guanyar l’Amadeu Oller de...

L’Anoia registra la pitjor campanya del cereal de l’última dècada

Campanya del cereal irregular a la Catalunya Central. Si bé a les zones més elevades la producció ha estat mitjana, al Pla de Bages...

L’Igualada Rigat no pot amb el Sarzana i cau a quarts de la WSE Cup

L’IHC RIGAT va caure eliminat divendres en els quarts de final de la WSE Cup i ja no es va poder classificar per les...

10 anys d’història d’uns populars, magnífics i generosos “Músics del Parc”

Va ser tot una delícia el passat dijous, 3 de juny, poder participar de l’últim concert d’aquest curs dels “Músics del Parc”, en un...
Compartir