Els Mossos d’Esquadra detenen tres persones per divuit robatoris amb força a l’interior de domicilis a l’Anoia

79

150405 NdP 029 Objectes robatoris Anoia.JPG

Agents de la Policia de la Generalitat – cos de Mossos d’Esquadra de la comissaria d’Igualada van detenir entre el 25 i el 31 de març, una dona de 44 anys, de nacionalitat espanyola i veïna de Piera, i dos homes, de 35 i 36 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Piera i Masquefa (Anoia), com a presumptes autors de divuit robatoris amb força a interior de domicili. A un dels homes detinguts  també se li imputa un delicte de robatori amb violència.
Les detencions són el resultat d’un dispositiu transversal entre les unitats de seguretat ciutadana, la unitat d’investigació i la Policia Local de Piera, les quals van obrir una investigació arran d’un seguit de robatoris amb força a l’interior de domicilis de les urbanitzacions de Can Bonastre i Can Claramunt, situades al municipi de Piera, comesos durant el 2014 i principis de 2015.
En tots els robatoris el modus operandi era molt similar. Accedien als habitatges forçant una finestra o una porta i, un cop dins, sostreien objectes de valor. Els més habituals, entre altres, eren televisors, càmeres de fotografiar i vídeo, ordinadors, consoles, estris de cuina, electrodomèstics, joies, roba i eines.
Després de diverses indagacions la unitat d’investigació va localitzar i detenir entre el 25 i el 31 de març els tres presumptes autors dels fets. També es va fer una entrada i perquisició en els domicilis dels detinguts on es va recuperar alguns dels objectes sostrets en els robatoris.
A més, algun dels presumptes autors vivia a la urbanització Can Claramunt on ocupava immobles, la qual cosa li permetia moure’s amb facilitat per la zona sense ser detectat per la policia.
Als tres detinguts se’ls imputa divuit robatoris amb força a l’interior de domicilis de Piera comesos entre abril de 2014 i març de 2015.
Per altre banda, a un dels detinguts també se li imputa un delicte de robatori amb violència que va tenir lloc el 17 de novembre de 2013. En aquella ocasió l’autor va sostreure la bossa de mà violentament a la víctima, mentre aquesta treia diners d’un caixer automàtic.
La investigació continua oberta i no es descarta que els detinguts estiguin implicats en altres robatoris.