Els Moixiganguers obren diumenge la temporada 2018 davant del “barret” de Les Cotxeres

47

Els Moixiganguers d’Igualada enceten diumenge una il·lusionant temporada 2018. La colla fa un mes que assaja a Les Cotxeres, i ho fa ara amb un barret al sostre que permet proves més altes als assajos, per tal de treballar amb seriositat el 3 de 9 amb folre. Diumenge els morats actuaran a les 12 h al costat dels Castellers de Berga i just davant del local, a la Plaça de Catalunya, 1, al Parc de l’Estació Vella.

Després de tancar el 2017 sense cap caiguda, amb el 5 de 8 al sac i havent fet els primers tastets seriosos del 3 de 9, els Moixiganguers han preparat una temporada de màxims que té dos grans moments: la Festa Major d’Igualada, a l’agost, i el concurs de castells de Tarragona, a l’octubre. A més a més les camises morades seran també a les principals places castelleres del país, que valoren així el bon estat de forma dels igualadins. Actuaran a Vilafranca, Valls, Reus, Vilanova i la Geltrú, Lleida, Sant Cugat del Vallès i el barri de Gràcia de Barcelona, entre d’altres, i ho faran al costat de les millors colles del moment.

Assajos oberts a tothom

Els Moixiganguers obren els seus assajos a tothom que vulgui viure els castells d’aprop. Assagen a Les Cotxeres cada dimecres i cada divendres, els dimecres amb assajos de canalla (de 19 h a 20 h) i generals (de 20 a 22 h) i els divendres amb assajos de pilars (de 21.30 h a 22 h) i generals (de 22 h a 00 h). La colla combina el treball casteller amb propostes lúdiques que s’ofereixen periòdicament a Les Cotxeres; per exemple aquests dies el local acull una de les exposicions de la mostra fotogràfica Fine Art, amb detalls i moments espectaculars del fet casteller.