Els Moixiganguers descarreguen la clàssica a la segona diada de l’any

2

Els Moixiganguers d’Igualada han arrencat la temporada 2018 a un molt bon nivell i aquest diumenge van descarregar la primera clàssica de vuit de l’any. Després d’estrenar el tres de vuit a Igualada fa tres setmanes, van repetir el castell i el van acompanyar del quatre de vuit i la torre de set. Va ser a la Diada del Tèxtil de Sabadell, al costat dels Castellers de Sabadell, els Castellers de la Sagrada Família i els de Cerdanyola, en una jornada que la pluja va obligar a traslladar al local dels Saballuts.

El castell de sortida dels Moixiganguers va ser el tres de vuit, una de les prioritats de l’any que els igualadins ja havien estrenat a la primera actuació de la temporada. El castell es va girar durant la carregada i això va obligar la colla a treballar-lo, però la confiança que els morats han demostrat últimament amb aquesta estructura va fer que el poguessin descarregar sense més problemes. El tres va ser el preludi d’un dels objectius del dia, el quatre de vuit; el castell va pujar amb bona mida i alguns nervis, era el primer de l’any i, tot i que a la descarregada es va desquadrar una mica, es igualadins no van tenir problemes per completar-lo. Els Moixiganguers van decidir arrodonir la jornada amb la torre de set, que completava una clàssica de vuit, la millor actuació del cap de setmana, tan matinera com esperençadora.

Els Castellers de Sabadell, d’altra banda, van descarregar també el quatre de vuit, i van  acompanyar el carro gros d’un cinc i d’un set de set. La diada també va deixar un tres de set aixecat per sota, el dels Castellers de la Sagrada Família, que van completar l’actuació amb un cinc de set i un tres de set. Finalment, els Castellers de Cerdanyola van descarregar el tres i el quatre de set, i el tres de set amb agulla.

Per Sant Jordi, diada d’aniversari a Igualada

La cita que els Moixiganguers tenen marcada amb vermell a l’inici de temporada és la de l’aniversari de la colla, el proper 22 d’abril al migdia a la plaça de Pius XII. Els igualadins volen mantenir el nivell i aspiren a millorar l’actuació d’aquest diumenge al Vallès Occidental. A banda de la colla local, la diada del XXIII aniversari dels Moixiganguers comptarà amb els Castellers de la Vila de Gràcia i els Castellers de Sant Cugat. La d’aniversari serà la següent diada dels igualadins, que aquest diumenge seran a la manifestació de Barcelona per la democràcia i la convivència, coincidint amb els sis mesos d’empresonament del president d’Òmnium Cultural i l’expresident de l’ANC, Jordi Sànchez, i per la llibertat dels presos polítics