21.2 C
Igualada
Dimecres, març 22, 2023

Els Moixiganguers descarreguen el primer castell de vuit de l’any

Com ja és habitual, els igualadins han donat el tret de sortida a una nova temporada castellera amb l’actuació d’aquest matí a la Fira de la Caldera de Montmaneu. Enguany, ho han fet acompanyats dels Castellers de Caldes de Montbui.

Després dels tres pilars de quatre d’obertura, els morats han fet un intent desmuntat de 7 de 7, seguit d’un intent que ha caigut en el moment de fer la segona aleta. Tot i això, han acabat la ronda descarregant el 4 de 7 amb agulla. Els escaldats han descarregat el 3 de 6.

4d8

Semblava que el carro gros havia d’arribar a la segona ronda, de fet, els Moixiganguers han començat a enfilar-lo, però, s’ha hagut de desmuntar quan es col·locava l’acotxador. Lluny d’abaixar els braços, els igualadins han acabat la ronda descarregant la torre de 7, un castell que el 2022 va quedar en carregat a Montmaneu. Els Castellers de Caldes han descarregat el 4 de 6 amb agulla.

La tercera ronda s’encarava amb incertesa, després de dos intents desmuntats i una caiguda semblava que el 4 de 8 hauria d’esperar a la següent cita, però la insistència i les ganes dels Moixiganguers els han dut a descarregar el carro gros. D’aquesta manera feien el 4 de 8 més matiner del 2023 en tot el panorama casteller i de la història de la colla i convertien Montmaneu en plaça de vuit. Per la seva banda, els escaldats han acabat l’actuació amb un 4 de 6.

Per tancar la diada els igualadins han fet un pilar de 5 acompanyat d’un pilar de 4 dels de Caldes de Montbui. La pròxima data a tenir en compte del calendari morat és el 26 de març, quan se celebrarà la diada de Les Cotxeres, el local de la colla.

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

Canvi de seu

Cal que es creï riquesa per mantenir l’estat de benestar i normalment les empreses ho fan. D’ací que totes les administracions, locals i internacionals,...

Quelcom tant vital com el temps

En general, cada cop més disposem de menys temps lliure per a nosaltres mateixos, o si més no, aquesta és la percepció que tenim....

Jordi Cuadras organitza cafès als barris per escoltar els veïns “de tu a tu”

El candidat a l’alcaldia d’Igualada per Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, està reunint-se amb els veïns i veïnes de tots els barris amb cafès oberts...

Últimes notícies