Els Moixiganguers converteixen Montbui en plaça de 8
E

18 de juliol de 2022

Aquest diumenge al migdia, els Moixiganguers d’Igualada celebraven l’última actuació del primer tram a la Festa Major de Santa Margarida de Montbui. Ho feien acompanyats dels Castellers de Barcelona, en una diada marcada per la calor, però protagonitzada pels castells.

Tres pilars de 4 dels morats donaven el tret de sortida a la diada. Després, a la primera ronda, els igualadins van descarregar el 3 de 8, el primer castell de vuit que es veia a Santa Margarida de Montbui, que fins llavors només havia vist castells de 6 i de 7. Els barcelonins van apostar pel 2 de 7, que també van descarregar.

A la segona ronda els morats es van treure l’espina clavada que tenien des de l’actuació a Sant Cugat i van tornar a descarregar el 4 de 8, un castell molt especial perquè suposava el record històric d’estructures de 8 descarregades en un primer tram per la colla amb 21, superant les 20 del 2018. A més a més, també era el castell de 8 número 200 carregat pels Moixiganguers. A la mateixa ronda, Castellers de Barcelona va descarregar el 5 de 7.

La tercera ronda va mostrar dues estructures de 7: el 7 de 7 dels moixis i el 4 de 7 dels de Barcelona. Per acabar, abans del pilar de sortida, els morats volien intentar una fita històrica per la colla: descarregar el pilar de 6 a plaça, però va acabar en carregat. Els de la camisa morada ja l’han descarregat en 17 ocasions a assaig, però a plaça només han aconseguit carregar-lo i deixa deures pendents de cara al segon tram. Per finalitzar la diada les dues colles van descarregar un pilar de 5.

Deixa un comentari

L'Enquesta

Vas tenir en compte la qualitat dels materials quan vas comprar o llogar el teu habitatge?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta