Els Moixiganguers completen la millor actuació per Festa Major
E

28 d'agost de 2022

Un accident durant la diada castellera d’aquest diumenge a Igualada, coincidint amb la festa major, ha deixat dues persones ferides en estat menys greu. Es tracta de dos castellers dels Xiquets de Reus que han patit una caiguda quan descarregaven un dels castells. Segons ha informat el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), ha calgut traslladar-los a l’Hospital d’Igualada i al Parc Taulí de Sabadell. Arran de la incidència han activat tres unitats terrestres i un helicòpter medicalitzat.

En declaracions al Canal Taronja, el cap de colla dels Moixiganguers d’Igualada, Jordi Moreno, ha explicat que la caiguda “ha provocat alguns cops i algunes contusions que s’han de mirar a l’hospital”, per la qual cosa la diada castellera ha quedat aturada uns instants. “Ha passat el que passa a vegades: una caiguda en una actuació”, ha resumit.

Després de la caiguda hi ha hagut una llarga aturada per atendre els ferits, però la jornada s’ha reprès i ha d’acabar amb els dos castells finals de Moixiganguers i la Joves de Valls, el 3d8 i el 4d8, respectivament. Abans, en les rondes anteriors, els morats han descarregat el 2d8 amb folre i el 5d8, el millor castell que han portat a plaça des del 2018 i han completat la millor actuació en una Festa Major. Per la seva banda, els Xiquets de Reus, abans de la caiguda havien descarregat el 4d8 i el 2d8 amb folre. Finalment, la colla Joves de Xiquets de Valls han descarregat el el 5d8 i el 3d9.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?