Els joves de l’Anoia, entre els que més s’han acollit al Programa de garantia Juvenil de la Cambra
E

Acte Garantia juvenil Anoia - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.cat
2 d'abril de 2016

Acte Garantia juvenil Anoia - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.cat

La Cambra de Barcelona ha lliurat avui els diplomes del Programa de Garantia Juvenil a 80 joves dels més de 160 que s’hi han acollit. L’Anoia és una de les comarques que ha registrat una millor acollida del programa, amb un total de 165 persones que s’hi han inscrit des del seu inici operatiu, ara fa 10 mesos. Els més de 80 alumnes restants, s’incorporaran pròximament als nous programes ideats segons les necessitats del teixit empresarial de la comarca. En tota la Cambra de Barcelona, en aquests deu mesos, el nombre de joves beneficiats per la Garantia Juvenil és de més de 1.700.

A l’Anoia, segons dades d’atur registrat de l’IDESCAT corresponents a 2015, hi ha 1.573 joves entre 16 i 29 anys sense feina. Aquesta xifra representa un 11,79% de l’atur registrat de la comarca.

El programa ajuda a joves d’entre 16 i 29 anys a entrar en el mercat laboral, a través d’un pla creat per ajudar les empreses a trobar els perfils més adequats i contribuir així a reduir la taxa d’atur juvenil.

A través del programa, de quatre anys de durada, no només se seleccionen els perfils més adequats dels candidats, sinó que es formen joves per cobrir posicions laborals concretes. En aquest sentit, la Cambra té el coneixement de les necessitats de les empreses, una base de dades de 300.000 empreses.

Els joves compten amb una orientació laboral i un acompanyament individualitzat, durant la formació, la qualificació i la inserció del jove. En aquest sentit, s’analitzen les competències, interessos i grau de coneixements del jove i s’elabora un perfil professional.

Pla de Capacitació
Els alumnes reben formació presencial en competències digitals i noves tecnologies, idiomes, habilitats socials i tècniques per desenvolupar-se en el món de l’empresa i formació específica per desenvolupar una professió.

Les accions que s’ofereixen dins d’aquest pla són:
• Orientació laboral.
• Formació: troncal i específica, segons el perfil del jove i les necessitats de l’empresa. Entre elles, la formació en el nínxol d’ocupació: en el cas que el perfil del jove s’adapti a una vacant d’una empresa, el jove rebrà formació a mida del lloc a ocupar.
• Acompanyament en la recerca de feina.
• Inserció laboral de joves del programa segons les necessitats de l’empresa.

Beneficis per a les empreses
L’objectiu de la Cambra de Barcelona és formar prop de 8.000 joves en total (7.828 durant quatres anys, és a dir,1.957 joves l’any) i aconseguir la contractació del 36% d’aquests en els propers quatre anys.

Per la seva banda, l’empresa té beneficis directes:
• S’assegura que la contractació que fa s’ajusta als requeriments del lloc de treball.
• Redueix les despeses de selecció de personal i en formació d’acollida, ja que la Cambra selecciona per a l’empresa els joves que més encaixen i forma segons les necessitats del lloc de feina.
• La Cambra acompanya a l’empresa a realitzar els contractes per a la formació i l’aprenentatge i durant tot el procés de la formació Dual.
• La Cambra forma a tutors d’empresa, que s’encarreguen d’acollir els joves en l’entorn laboral.
• Es beneficien dels ajuts previstos per la Seguretat Social per a la contractació de joves.
• Millora el perfil dels seus treballadors.

Aquest nou programa forma part del Plan Integral de Cualificación y Empleo (PICE), que desenvolupen les cambres de comerç espanyoles, dins del Sistema Nacional de Garantía Juvenil del Ministerio de Empleo y Seguridad Social, cofinançat pel Fons Social Europeu.

Comparteix l'article:

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?