7 C
Igualada
Dissabte, 9 desembre 2023

Un article de

Els impulsors de Can Morera també presenten al·legacions al Pla Director
E

Publicitat

L’empresa Adequa, promotora del D-hub Òdena als terrenys de Can Morera, ha presentat al·legacions al Pla Director Urbanístic de l’Activitat Econòmica de la Conca d’Òdena (PDUAECO). Segons els seus responsables, “el document aprovat inicialment per la Generalitat conté moltes irregularitats, és arbitrari i, sobretot, contradiu els objectius i les conclusions del procés participatiu del propi pla. Tot i que el plantejament inicial anava en consonància amb les línies d’acció proposades pel propi Pla Nacional d’Indústria, Adequa denuncia que el pla aprovat demostra que finalment s’ha renunciat a aquests objectius de forma totalment incomprensible.

La raó principal que ha portat Adequa a presentar al·legacions és la constatació de que la Generalitat va cedir a les pressions de l’Ajuntament d’Òdena i va excloure Can Morera per raons estrictament polítiques. De fet, assegura que la documentació publicada i d’altres evidències enregistrades durant la redacció del propi pla demostren que aquesta decisió ja s’havia pres, inclús abans de l’inici del procés participatiu. A més, els sòls escollits no garanteixen la viabilitat econòmica dels futurs projectes ni l’interès d’empreses concretes en instal·lar-se en el nou sòl industrial, ja que “es continua oferint el mateix tipus de parcel·les de sempre, i ara, a més, amb molts condicionants tècnics que s’han volgut obviar de forma interessada”.

Els responsables d’Adequa reclamen explicacions per saber la raó d’aquest gir unilateral en els usos, i a més, es mostren sorpresos per l’aparent consens polític a l’Anoia amb la proposta.

Les entitats contràries al PDUAECO, Per la Conca i Jorba Reflexiona també van presentar al·legacions al pla la setmana passada.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies