Els gegants de la Llacuna han actuat per Costa Rica i Nicaragua
E

14 de novembre de 2014

gegants

Una comitiva formada per representants dels Geganters i grallers de la Llacuna i de Calella, del 22 d’octubre al 7 de novembre de 2014, van viatjar a Costa Rica i Nicaragua en motiu del tercer intercanvi cultural que es realitza en aquests països de Centreamèrica.

En aquesta ocasió s’ha decidit participar-hi amb la geganta bombera Maria de la Llacuna.

Han estat uns 17 dies plens d’activitats culturals per diversos pobles i ciutats d’aquests països que han permès mostrar part del món geganter català i la seva música popular i tradicional.

Els gegants catalans, així com l’instrument tradicional de la gralla, eren el centre d’atenció en totes les cercaviles i activitats programades a les localitats costa-riquenyes de San José de Costa Rica, San Antonio de Desamparados, San Rafael de Heredia, Santo Domingo, Alahuelita i Cartago i a la localitat de León (Nicaragua).

Dues de les festivitats més multitudinàries i de més ressò que es realitzaren va ser la participació al “15 Aniversario del Encuentro Nacional de la Mascarada Tradicional Costaricense” que va tenir lloc a Cartago el 31 d’octubre de 2014 amb més de 800 figures del folklore cultural costa-riqueny, músics i demès manifestacions de la cultura popular i tradicional del país. També es va comptar amb la presència de les “Gigantonas” i “l’Enano Cabezón” de Nicaragua, el folklore de Panamà i els gegants i músics catalans.

A Nicaragua es va participar en el Carnaval de la localitat de León a on hi van participar les 40 “gigantonas” de l’entitat nicaragüenca “Viva León Jodido”, Mascaradas i gegants de Costa Rica i els geganters i grallers de la Llacuna i Calella amb la Geganta Maria de la Llacuna. Una gran quantitat de gent omplia els carrers durant tot el recorregut de la cercavila expectants per poder contemplar la mostra de cultura gegantera de Costa Rica i Catalunya.

A part de les tradicionals cercaviles també s’ha actuat a diverses centres educatius i s’han realitzat conferències i taules rodones sobre el món geganter a Costa Rica, Nicaragua i Catalunya.

En motiu de la visita dels Geganters i grallers de la Llacuna i Calella a Costa Rica i Nicaragua s’ha creat l’entitat “Grupo Cultural Amigos sin Fronteras” que de moment engloba a Costa Rica, Nicaragua, Panamà i Catalunya. Aquest Grup té l’objectiu de fomentar els intercanvis culturals entre els diversos països i consolidar les relacions existents.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta