Els Catarres, Ginestà i Gemma Humet, caps de cartell de l’Anòlia
E

27 d'abril de 2022

Del 8 al 16 de juliol Igualada acollirà la 34a edició del Festival Anòlia, un dels esdeveniments referents musicals al nostre país, amb concerts emblemàtics que porta als escenaris els artistes més destacats del panorama musical del moment. Aquest any alguns dels principals grups i caps de cartell que formaran part de la programació del festival són els Catarres, Ginestà, Gema Humet o les Pastes de la iaia. A més, el dissabte 9 de juliol, i en el marc de la Night Glow de l’European Balloon Festival, tindrà lloc un concert sorpresa per celebrar un aniversari molt especial.

La programació de concerts, totalment gratuïts, s’iniciarà el divendres 8 de juliol al Parc Central amb el grup anoienc Les Pastes de la Iaia. Es tracta d’un conjunt emergent de set joves d’arreu de la comarca de l’Anoia. En els seus concerts toquen tant versions com cançons pròpies. L’humor és una part essencial de les seves cançons.

A partir de dimecres 13 de juliol els concerts de l’Anòlia es traslladaran a l’espai del Parc de l’Estació Vella. El mateix dimecres serà el torn del grup Lluna Plena. Un grup format per set joves que componen temes propis, els interpreten i els llencen a les diferents plataformes digitals. També versionen temes de pop-rock en català i castellà i tenen molt clar que volen passar el seu futur a dalt d’un escenari.

Seguidament serà la cantautora terrassenca Gemma Humet qui agafarà el rellu al grup anoienc i presentarà el seu quart àlbum, Rere tot aquest fum, on fusiona la cançó amb l’electrònica. Humet parla de l’amor, però sobretot de ser coherent amb una mateixa com a pas indispensable per ser feliç.

Dijous 14 de juliol, al mateix Parc de l’Estació Vella, la banda Habla de mi en presente presentarà el seu disc “Vivir Más”. La banda ha renascut per revolucionar el panorama festiu català. El nou disc és la seva carta de presentació després del debut Rumba del nord de 2017. El seu estil és la ‘tecnorumba’. que combina les bases electròniques amb el ritme ventilador de la guitarra.

Seguidament pujarà dalt l’escenari de l’Anòlia la banda d’Ontinyent Auxili que després de dos anys de silenci, tant a l’estudi com a dalt dels escenaris, reapareix amb la seva cinquena entrega discogràfica on insisteix en la seva recepta de fusió-reggae.

La Ludwing Band actuarà el divendres 15 de juliol. El segon grup d’Espolla, com els agradar denominarse, presentarà les cançons del seu segon llarga durada “La mateixa sort”, flamant Premi Enderrock de la Crítica al millor disc de l’any. Pop-folk hereu de Bob Dylan, Pau Riba i The Band.

Els agafarà el relleu el grup Ginestà, els germans Júlia i Pau Serrasolsas portaran a l’Anòlia el seu tercer disc, Suposo que l’amor és això. Un treball de pop d’autor que els situa com un grup consolidat dins l’escena musical del país.

Dissabte 16 de juliol serà el torn del concert final de l’Anòlia que comptarà amb el grup Els Catarres. En Jan Riera, la Roser Cruells i l’Èric Vergés han publicat nou disc, Diamants, després de tretze anys de trajectòria. Un treball optimista que presentaran en directe amb un espectacle enèrgic i vital. El concert es farà al Parc de l’Estació Vella i com tots els concerts de l’Anòlia serà gratuït.

Al setembre de 1989 se celebrava la primera edició del festival Anòlia. Des de llavors aquest festival ha anat creixent fins a consolidar-se com una de les cites més importants de l’agenda cultural estiuenca d’Igualada. Un festival que aposta pels grups locals emergents alhora que apropa a la capital de l’Anoia els principals grups del panorama català del moment.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Et semblaria bé fer el debat electoral a la Catalunya Nord?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta