Els CAP’s d’Igualada i Montbui acolliran residents

0
398
All-focus

L’ICS Catalunya Central ha celebrat la Jornada de Portes Obertes per mostrar als futurs residents com són els centres i com està planificada l’especialització. Hi han assistit més d’una vintena de participants, la majoria residents, que han pogut conèixer els programes formatius de les especialitats de medicina i infermeria familiar i comunitària.

Després d’una presentació per part dels responsables de la Unitat Docent, els futurs residents han pogut preguntar, conversar i intercanviar impressions amb alguns dels residents actuals, per poder conèixer la seva experiència. Als centres docents que hi ha a Osona, el Bages i l’Anoia es dona una formació integral que té en compte les característiques rurals d’aquestes comarques, la importància de l’atenció primària com a porta d’entrada de la ciutadania al sistema sanitari i la formació en tècniques expertes com poden ser l’ecografia, la crioteràpia, la cirurgia menor, les infiltracions i altres que ajuden a millorar el temps de resposta que donen els serveis sanitaris a les demandes de la població.

All-focus

El darrer any, 20 residents de medicina i 5 d’infermeria s’han especialitzat en diferents centres de l’ICS Catalunya Central. En aquesta ocasió, s’ofereixen 33 places en les especialitats següents: 25 en medicina de família i 8 en infermeria familiar i comunitària. Els equips d’atenció primària de l’ICS Catalunya Central que acolliran residents són, en el cas de l’Anoia, Santa Margarida de Montbui i Igualada Urbà.

Compartir