Els blanquers d’Igualada, presents a Le Cuir à Paris i Lineapelle a Bolonya
E

24 de setembre de 2012
lecuiraparis-2012-JMTorras-3.jpg

Els mesos de setembre i octubre són mesos molt importants per a la promoció comercial dels blanquers igualadins, ja que tenen lloc dues de les fires més destacades del calendari del sector del cuir a Europa: Le Cuir à Paris i Lineapelle a Bolonya. Són dos esdeveniments ineludibles per a qualsevol professional del sector, però especialment pels adobers d’Igualada, ja que l’exportació segueix sent un dels seus principals valors, representant fins al 80% de la seva producció. És per això que els blanquers segueixen centrant els seus esforços comercials en el mercat internacional, i les fires internacionals són una de les seves principals vies d’accés. El treball comercial, sumat a les millores contínues per oferir un producte cada vegada de més qualitat, és el que està situant cada vegada amb més força a Igualada com a capital europea de la pell de qualitat. I és que els adobers igualadins han fet valer el seu know how, la qualitat de les seves pells i el mínim impacte ambiental que té la seva indústria, gràcies a les grans inversions en l’aplicació de tecnologies netes i el tractament de depuració d’aigua i residus, per fer-se un lloc molt important al mercat.

Amb 413 expositors, un 18% més que en la passada edició, Le Cuir à Paris ha demostrat que segueix en forma en la seva 22ª edició, que ha tingut lloc entre el 19 i 21 de setembre. Aquesta cita, que forma part de Prèmiere Vision Pluriel, un esdeveniment que engloba 6 fires complementàries del sector de la moda, acull a compradors, dissenyadors i altres professionals del sector interessats a conèixer les pells i matèria primera que s’utilitzaran per dissenyar el calçat, marroquineria i altres productes de moda en la temporada d’hivern 2013/2014. 

El president del Gremi de blanquers d’Igualada, Xavi Badia, es mostra satisfet de la presència a la fira: “està enfocada principalment cap als productes de luxe i una pell de tanta qualitat com la que s’adoba a Igualada ha tingut molt bona acollida entre els dissenyadors i fabricants d’alta qualitat”.

Per nacionalitats, els expositors italians segueixen sent els més nombrosos, augmentant de nou la seva participació tant en nombre (+28%) com en superfície (+40%), seguits de França, amb un increment del 6% respecte a la passada edició. Espanya ocupa el tercer lloc, però ha augmentat notablement la seva presència amb un 18% més d’expositors. 

Ara els blanquers igualadins preparen la seva presència en la fira Lineapelle que tindrà lloc a la ciutat italiana de Bolonya del 9 a l’11 d’octubre, i que sens dubte serà una altra ocasió d’or per a donar a conèixer a nous clients la qualitat dels seus productes i reforçar les relacions amb els actuals.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?