Els Amics de les Arts posen dissabte el colofó final als Festivals Alta Segarra

77

Els Festivals Alta Segarra encaren la recta final i Calaf en serà el darrer escenari. Un escenari que canvia la ubicació plantejada inicialment, Les Eres d’en Tardà, i es trasllada a la plaça Gran a causa del mal estat del terreny provocat per la tempesta de calamarsa d’aquest passat dimarts a la tarda. Xarim Aresté actuarà demà divendres i dissabte Els Amics de les Arts posaran el colofó final d’aquesta tercera edició presentant el seu darrer treball, Un estrany poder.

La pluja va deslluir el segon cap de setmana del certamen que havia de tenir lloc a l’exterior del Casal de la Salle de Pareres, al terme de Veciana. El mal temps però, no va impedir que gairebé 500 persones gaudissin de l’espectacular Tossudament Llach, concert de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya que, en aquesta ocasió, va comptar amb la col·laboració de les cantants Beth Rodergas i Elena Gadel. El concert va tenir lloc a l’interior de l’església del Casal de la Salle.

A més d’un cert endarreriment en l’inici, la modificació va fer que les condicions no fossin les desitjades i per aquest motiu, des de l’entitat organitzadora, Àgora Alta Segarra, el seu president, Jordi Mas, vol agrair “la paciència i col·laboració de tots els assistents, l’acolliment dels germans de La Salle, i el gran esforç que van fer els músics i les cantants per transmetre l’emoció d’una música que és pur sentiment. Finalment, vam viure una nit per emmarcar”.

L’endemà dissabte, davant una nova amenaça de pluja, el concert de la banda barcelonina La Folie, també es va celebrar a l’interior de l’església. Lluny de deslluir el concert, el canvi va crear un ambient especial i únic.

Xarim Aresté
Amb una llarga trajectòria a l’esquena, Xarim Aresté serà demà el protagonista del penúltim concert d’aquesta edició. Va iniciar la seva carrera de molt jove, quan amb només 13 anys va muntar la seva primera banda de punk a la qual van seguir moltes més. El seu primer gran projecte personal va ser Very Pomelo, banda amb la que va publicar tres discos de rock’n’roll. Després de la seva faceta més rockera acompanyant projectes del tot diversos com Maika Makovski, Sanjosex, Sopa de Cabra o Josele Santiago, ha iniciat una aventura solitària on el descobrim en una faceta de cantautor, sense l’aura rockera que mai l’abandona. Polinèsies és el títol del seu disc més recent, el tercer de la seva trajectòria en solitari, un viatge per un univers alhora íntim i col·lectiu.

Un estrany poder
Dissabte, Els Amics de les Arts tornen a Calaf després que ja fa uns anys ho fessin per donar el tret de sortida a la gira de presentació de Bed&Breakfast. En aquesta ocasió, el quartet format per Dani Alegret, Joan Enric Barceló, Eduard Costa i Ferran Piqué seran a la capital de l’Alta Segarra per presentar Un estrany poder, el seu quart disc d’estudi.

Tast Km0
Els Festivals Alta Segarra són també una proposta gastronòmica. I és que en paral·lel a la proposta musical, cada un dels concerts es marida amb un tast amb productes de Km0 de primera qualitat que organitza l’entitat calafina, Grup Anifalac.

Aquesta conjunció crea una oferta cultural i gastronòmica que se suma a l’atractiu del paisatge i de la història del territori per acabar conformant una interessant oferta per a les més de 60 cases rurals de la comarca, augmentant així l’atractiu per a visitar-les.