Els alumnes de 3r i 4t del Col·legi Jesús-Maria d’Igualada visiten la Basílica de Santa Maria i el Museu de la Pell

52

Article escrit pel Col·legi Jesús Maria d’Igualada

Anem a la Basílica de Santa Maria
Els alumnes de 4t de Primària de l’escola Jesús i Maria van visitar l’orgue de la Basílica de Santa Maria d’Igualada.  Aquest orgue és successor del que va construir Anton Boscà el 1758, ocupava la tribuna del tercer tram de la nau, al costat de l’epístola. El 1912 Miquel Bertran construí un orgue nou al cor superior, reutilitzant material intern de l’antic instrument. La darrera intervenció ha anat a càrrec de Gerhard Grenzing, que entre el 1978 i el 1966 l’ha reconcebut i ampliat.

Hem pogut conèixer quines són les seves parts i a més a més hem gaudit d’un concert privat a càrrec d’en Jonatan que ens ha interpretat algunes peces molt reconegudes. També hem pogut veure de primera mà com és un orgue per dins i de quins materials està fet.

Visitem el Museu de la Pell d’Igualada
Els alumnes de 3r i 4t de primària vam visitar el Museu de la Pell de la capital de l’Anoia. Els alumnes de 3r vam visitar l’exposició “L’home i l’aigua”. Una exposició interactiva on els alumnes van poder conèixer el recorregut de l’aigua i quina funcionalitat té a dia d’avui a les nostres llars. Sens dubte, un recurs que és necessari pel dia a dia i del qual n’han de tenir cura de no malgastar.

El mateix moment, els alumnes de 4t van anar a Cal Granotes, una antiga adoberia data del segle XVIII, situada a pocs metres Cal Boyer i a frec del Rec. En aquest edifici vam poder saber quin era l’ofici artesanal de l’adob de la pell, amb una posada en escena museográfica que transporta a la Igualada preindustrial.

En definitiva, dues activitats interactives que van captivar l’atenció dels alumnes de l’escola, amb la certesa que l’aigua és vida i que de la pell hem obtingut la roba que portem avui en dia.