Els alcaldes demanen responsabilitat i civisme als ciutadans

209

Els alcaldes de la Conca d’Òdena han demanat avui “responsabilitat i civisme” als ciutadans després de trobar “brutícia” en algunes vies dels municipis, tot i que, en general, l’adaptació a la fase 1 “ha estat correcte”.
L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha indicat que “la normativa s’ha de complir estrictament, no val a relaxar-nos. Cal agrair als restauradors i als comerciants la feinada que han fet. S’ha incrementat la brutícia en alguns espais, i això s’ha d’evitar. Ja es prou tot molt complicat per a que l’incivisme perjudiqui la ciutadania”.
Castells afegia que “la ciutadania ha tingut un comportament exemplar durant el confinament, ara hem saltat de fase, però tot encara és molt restrictiu. Vull creure que es farà el desconfinament de la millor manera possible, les dades sanitàries no ens porten a pensar que la situació empitjori, per això cal demanar responsabilitat i civisme per no tornar enrere. De moment, el comerç i la restauració valora molt positivament la recuperació de la normalitat”.
Els alcaldes mantindran demà dijous una reunió amb Nuria Marin, presidenta de la Diputació de Barcelona, i amb el delegat de l’Estat al consorci de la Zona Franca, Pere Navarro, sobre temes econòmics. També demanaran una trobada amb el Secretari d’Estat de Seguretat Social per desbloquejar “la injustícia” dels treballadors de fora de la Conca que tenen el seu centre de treball i estan desprotegits encara avui, pel període de confinament perimetral”.