Els Agents Rurals denuncien una empresa anoienca per obrir un vial sense autorització en un espai protegit
E

29 d'abril de 2019

El cos d’Agents Rurals de Catalunya ha denunciat una empresa de l’Anoia per haver fet una rompuda sense autorització en un terreny forestal d’alzines carrasca i pastures de 6 hectàrees a la serra del Montsec, a la comarca de la Noguera. A més, l’empresa també va obrir un nou vial de 460 mestres sense l’autorització corresponent, en un espai que forma part de la Xarxa Natura 2000.

La Xarxa Natura 2000 és una xarxa europea d’espais naturals que té com a objectiu fer compatible la protecció de les espècies i els hàbitats naturals i seminaturals amb l’activitat humana que s’hi desenvolupa, fent que es mantingui un bon estat de conservació dels hàbitats i espècies i evitar-ne el seu deteriorament.

Actualment a Catalunya existeixen 115 espais que estan declarats com Zones Especials de Conservació i 73 com a Zones de Protecció per a les Aus.

Tot i que els fets van tenir lloc l’any 2014, els agents rurals ho han tornat a denunciar perquè es mantenen les infraccions sobre el terreny sense que s’hagin restaurat ni legalitzat.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?