El Zoom Festival comença el compte enrere per una edició renovada

33

El Zoom Festival comença el compte enrere per celebrar la seva 17a edició, que tindrà lloc del 26 de novembre a l’1 de desembre a Igualada i a Barcelona. Una convocatòria que arriba amb novetats: el festival canvia de format per incorporar altres gèneres i temàtiques més enllà de la ficció televisiva, com programes de televisió d’entreteniment, reportatges informatius, programes d’esports i d’altres gèneres de no ficció, a més de les tradicionals tvmovies i minisèries.

El canvi de format ha incentivat la inscripció de projectes que aspiren a endur-se els premis del Zoom Festival, arribant a la seixantena de participants –fet que suposa pràcticament el doble que en les anteriors edicions–. D’entre tots els projectes presentats se seleccionaran els programes que optaran als Premis Zoom que atorgarà un jurat format per professionals del sector: millor format d’Entreteniment, millor Ficció, millor programa d’Informatius, millor programa Cultural&Divulgatiu i millor programa d’Esports. D’altra banda, els estudiants universitaris atorgaran el Premi Millor Youtuber i el Premi Millor Instagramer valorant el contingut audiovisual.

Igualada i Barcelona, els escenaris del Zoom
El Zoom Festival es desenvoluparà enguany en diversos indrets a les ciutats d’Igualada i Barcelona. D’una banda, es programaran actes i activitats en universitats i centres educatius d’audiovisual de Barcelona, tot i que se’n mantindrà la seu al Teatre Municipal i al Cinema de l’Ateneu d’Igualada.

El festival es completarà, a més, amb les seccions Zoom Sèries, amb estrenes de capítols inèdits de sèries d’èxit o presentacions; amb Zoom Km0, amb produccions audiovisuals del territori de l’Anoia; i amb Zoom Kids, una secció dedicada als alumnes d’educació primària de la comarca amb continguts que promoguin la reflexió, el debat i la crítica. El Talent Campus de Formats de TV aportarà la descoberta de talent a les productores i TVs i, el Showcase de Pilots de Ficció, coorganitzat amb Serielizados proporcionarà al nou talent l’oportunitat d’entrar al món professional. A més, els formats seleccionats en les categories de no ficció seran objecte d’estudi dels estudiants universitaris a les ZoomClass de Barcelona i Igualada.

Imatge, so, llum i moviment: els quatre conceptes que engloba la imatge gràfica del Zoom
Els dissenyadors gràfics Nil Morist, Toni Argelich i Marina Camprubí han creat la imatge gràfica de la 17a edició del Zoom Festival, una proposta que juga amb el terme audiovisual, on s’extreuen els conceptes d’imatge, so, llum i moviment. Les formes resultants –píxels, ones, estrella i mitja circumferència, respectivament– es combinen amb el contingut fotogràfic del festival, donant com a resultat una llenguatge gràfic que permet comunicar d’una forma fàcil i ràpida la identificació visual del festival en tots els formats possibles, sigui en una pantalla de mòbil, en una xarxa social, un cartell, o el banner de la pàgina web, entre d’altres.

Showcase de Pilots de Ficció, coorganitzat per Zoom Festival i Serielizados
La competició d’episodis pilots de ficció, organitzada per Serielizados Fest i Zoom Festival, ja té finalistes. S’han seleccionat un total de sis projectes, d’entre més d’una vintena de participants, entre els quals s’hi troben pilots de sèrie que van des del musical, el fals documental, la comèdia de situació o l’animació 2D.

Els episodis finalistes del VI Showcase de Pilots de Ficció són “La vieja estrella” de Marc González; “Días de mierda” de Pablo Medina; “Com a casa” de Segi Ricart i Pol Masvidal; “Where are The Cools” de Jordi Prieto Lujan i Alberto de Ros; “Xan” de Lucía Estévez; i “Nunca nos dijeron la verdad” de Rosa Blas.

Aquests sis pilots de sèrie finalistes seran votats d’una banda pel públic, i d’altra banda, per un jurat format per professionals i experts del sector audiovisual. Els pilots guanyadors en cada categoria seran premiats amb una dotació de 300 i 600 euros respectivament. La gala de projecció dels pilots finalistes i la votació del premi del públic va tenir lloc el dissabte 28 de setembre al CCCB (Barcelona), i el dilluns dia 30 de setembre a la Sala Berlanga (Madrid).

L’entrega del premi del Jurat i del premi del Públic es farà en el marc del festival Zoom, que se celebrarà del 26 de novembre a l’1 de desembre a Igualada, i així mateix es podran visualitzar els pilots guanyadors i finalistes.

Un Zoom també pels més petits
El Zoom Festival presenta un any més la secció Zoom Kids, un espai que té l’objectiu d’apropar produccions de qualitat als alumnes de primària de la comarca de l’Anoia. En aquesta edició, la pel·lícula escollida és Joguines guardianes, dirigida per Shen Yu i Wang Yan, una història que reflexiona sobre el paper de les noves tecnologies en l’oci dels infants, i ho fa a través de la Laura –una nena que s’ha obsessionat amb un videojoc– i les seves joguines preferides, el Minitigre i el Dentetes, que lluitaran per no ser reemplaçats pels jocs digitals. El film, d’origen sud-coreà i doblat al català, es projectarà a l’Auditori del Museu de la Pell d’Igualada, al Cinema Ateneu Igualadí i a l’Auditori de Can Papasseït a Vilanova del Camí, els dies 26, 27, 28 i 29 de novembre.

Amb Zoom Kids, el Festival Internacional de continguts audiovisuals vol apropar-se al públic infantil i juvenil del territori, difonent la cultura i professions del cinema, amb continguts que promoguin la reflexió, el debat i la crítica. La secció ja compta amb més de 600 inscrits només a Igualada.