El virus que es propaga més ràpid… la por

0
1301

Montserrat Argelich

Avui tenia previst parlar d’un altre tema però he pensat que tocava parlar dels virus. Degut a l’alarma innecessària que hi ha sobre el coronavirus, he pensat que calia compensar l’allau de noticies alarmistes que corren pels mitjans de comunicació i les xarxes.

Per fer-ho fàcil, el coronavirus és un parent dels virus del grup de la grip, res gaire més complicat. Anualment es calcula, segons el doctor Xavier Uriarte, que apareixen entre 50-60 tipus de virus per temporada. Per tant, l’aparició d’aquest “nou” virus és una situació normal, que fins hi tot causarà menys incidència que la grip clàssica.

Quan “van aparèixer” la Grip A i el Sars (2009 i 2003), va passar el mateix: Un fet que és ordinari passa a ser comunicat com a extraordinari. Per què? Històricament hem tingut molts casos de pandèmies de grip mundials, n’hi ha de registrats des del 1500, però en les últimes dècades resulta que és necessari que siguin notícia… I no una notícia comunicada des de la neutralitat, amb dades objectives, sinó des de la negativitat, des de la por!

Segons el doctor Xavier Uriarte, en el minut 9’45 d’aquesta tertúlia ho podeu sentir, Estats Units ja està treballant en una vacuna, de la qual el Sr. Bill Gates en va comprar la patent el 2019! Segons ell, hi ha un interès econòmic – financer claríssim del qual la majoria de la població no en som conscients. El virus sembla ser que ja existia, simplement aquest any, alguns “fils” han posat la notícia, i en clau de pànic, a l’abast de tothom. Aquest pànic als microorganismes està creat per controlar la població, per augmentar la por, perquè la por mou masses i es transmet molt més ràpid que els virus…des de la part conscient de les persones, lògicament, però també des de l’inconscient col·lectiu i el cos mental dels humans. Hem de ser conscients de que som fàcilment programables i les idees es graven automàticament en el nostre subconscient, això és un fet totalment provat i que s’observa sobretot en l’aprenentatge durant els 7 primers anys de vida. I aquí recordo novament que existeix l’efecte placebo, però també el nocebo.

Us passo també un vídeo per reflexionar si creieu que les forces militars s’hi havien de posar com ho han estat fent…, valoreu si els mitjans estan fent bé la seva feina…, i si es vulneren els drets individuals de les persones…

Finalment i tornant als virus…, nosaltres podem néixer i existir gràcies als virus i les bactèries, en som portadors de molts, també dels “dolents”, toca començar a explicar i transmetre bé la informació a les persones…

Ha de quedar clar que no tothom que entri en contacte amb el coronavirus es posarà malalt! I en el cas que es desenvolupi una simptomatologia serà inferior a la de la grip, excepte en casos (com en el cas de la grip) en que la persona estigui patint alguna altre malaltia de base o tingui el sistema immunitari deprimit.

En el següent gràfic podeu veure les recomanacions del Canal Salut de la Generalitat

Compartir