10.3 C
Igualada
Dijous, 22 febrer 2024

Un article de

El turisme rural de l’Anoia penja el cartell de complet durant la Pascua
E

Publicitat

El turisme rural a la Catalunya Central continua assolint xifres excel·lents després de la pandèmia i omplirà des d’aquest dijous fins dilluns de Pasqua.

El Berguedà, el Solsonès i el nord de l’Anoia, el Bages i Osona són les principals destinacions, i els clients solen ser de l’àrea metropolitana. El perfil de client és català i, majoritàriament, de la província de Barcelona. En aquest sentit, tot i l’obertura de les fronteres internacionals, encara no ha aconseguit recuperar les xifres de turistes estrangers d’abans de la covid-19. Montserrat continua sent un altre dels destins per excel·lència, i l’hostatgeria, l’hotel Abat Cisneros i les cel·les abat Marcet han penjat el cartell de complet.

Els gremis de turisme rural de la Catalunya Central estan satisfets amb les xifres d’aquesta Setmana Santa. L’ocupació ha estat molt alta durant els primers dies de vacances, i arribarà al 100% durant els dies festius, de dijous a dilluns de Pasqua.

Al Berguedà i a l’Alta Anoia les xifres d’ocupació són similars i, en tots dos casos, ja superen el 95%. El president de l’Associació per al Desenvolupament de l’Alta Anoia, Ramon Bosch, explica que estan passant per una “bona temporada” i constata que el ritme de reserves és alt. Li preocupa, però, el buit que queda entre les vacances de Setmana Santa i l’estiu: “l’any passat va ser bo perquè la gent no va marxar a l’estranger, però hem de veure què passa aquest any”.

Montserrat, una de les principals destinacions

Montserrat continua sent una de les principals destinacions durant els dies de Setmana Santa, sobretot entre turistes catalans i de l’estat espanyol. Els principals equipaments del recinte, com l’hotel Abat Cisneros o les cel·les, ja tenen penjat el cartell de complet. Pel que fa a les xifres de visitants, fonts del monestir subratllen que tot dependrà de la previsió meteorològica.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies