5.1 C
Igualada
Dissabte, novembre 27, 2021

El tobogan instal·lat a Cal Font és la gran novetat de la campanya de Nadal igualadina

“Ennadala’t!” és l’eslògan que ha triat l’Ajuntament d’Igualada per la campanya de Nadal d’aquest 2018, que comptarà amb més de cent activitats culturals, lúdiques, comercials i solidàries, d’entre les quals destaquen la projecció interactiva de gran format  “Projecta el teu desig” a la Plaça Pius XII, la pista de gel i un nou tobogan de 30 metres instal·lats a la Plaça de Cal Font. Tampoc no hi faltaran les activitats ja tradicionals d’aquestes festes com ara la Fira de Nadal, el Saló de la Infància, la Festa de Reis, els Pastorets, la Marató de recollida de joguines de la Creu Roja o el tradicional concert de Sant Esteve. El tret de sortida de la campanya es va fer aquest passat divendres a la remodelada Plaça de la Masuca. Es pot consultar tota l’agenda de Nadal a la pàgina web igualada.cat.

“Projecta el teu desig”, l’estrena lluminosa d’aquestes festes

Una gran projecció interactiva es podrà veure damunt la façana posterior de la Basílica de Santa Maria de la Plaça Pius XII els dies 21, 22 i 23 de desembre entre 7 i 9 de la nit. Es podrà veure en gran format una nena igualadina que escriu la carta als Reis… per al 2018. S’hauran acomplert, els seus desitjos?

A la vegada es demanarà a tots els igualadins que contribueixin a fer la carta als Reis per al 2019, demanant a través de les xarxes socials què volen que porti el nou any a la ciutat. Tots aquells que piulin desitjos amb l’etiqueta #Desig2019 veuran projectat el seu desig en gran format.

Un Nadal pensat per al públic familiar, amb la pista de gel i un nou tobogan com a activitats estrella

Per cinquè any consecutiu, la Plaça de Cal Font acollirà la pista de gel, que ja s’ha convertit en un clàssic del Nadal a Igualada. En total, 400 metres quadrats estaran oberts entre el 30 de novembre i fins el dia 13 de gener.  La novetat d’aquest any és la instal·lació d’un tobogan sintètic de 30 metres, just al costat de la pista. Es calcula que enguany, amb la nova instal·lació, es podrà superar la xifra de deu mil visitants que els altres anys havia atret la pista de gel. Com ja s’ha fet els anys anteriors, l’Ajuntament d’Igualada obsequiarà amb una entrada per a la pista de gel a  totes les persones que col·laborin a la Marató de recollida de joguines de la Creu Roja el dia 21 de desembre.

El Saló de la Infància, aquest any porta per títol Mou-te amb el Saló!. Aprofitant la designació d’Igualada com a Ciutat Europea de l’Esport 2019, l’Ajuntament d’Igualada ha preparat un Saló que promociona la pràctica de l’esport i l’activitat física com a hàbits de vida saludable i també com a activitat lúdica facilitadora d’aspectes com la integració, la col·laboració amb els altres o el respecte de les diferències.

La festa dels Reis d’Igualada, la més emblemàtica de Catalunya, serà un any més la festa més esperada amb l’arribada del Patge Faruk del dia 28 de desembre, el lliurament de cartes del dia 1 de gener, i l’emblemàtica Cavalcada de Ses Majestats els Reis d’Orient la nit del 5 de gener, la més màgica de l’any. Enguany, a més, els Reis celebren els 75 anys de l’arribada del Patge Faruk amb una exposició al Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia i una conferència el dia 10 de desembre al Teatre Municipal l’Ateneu.

Tornen també les representacions d’Els Pastorets a càrrec de l’Esbart Igualadí, amb cinc funcions -tres de sessió reduïda i dues de sessió completa- els dies 23, 26, i 30 de desembre i 13 de gener. Enguany els pastorets celebren 60 anys, i es podran veure diferents personatges dels Pastorets patinant sobre gel, buscant posada al a Fira de Nadal, comprant al Mercat o fins i tot cremant l’Ajuntament.

A més, Igualada tornarà a mostrar la seva solidaritat amb la Marató de recollida de joguines de la Creu Roja, que es farà divendres dia 21 de desembre a l’entrada principal de l’Ajuntament perquè cap nen es quedi sense joguina la màgica nit de Reis. La Marató coincidirà amb la Tradicional Cantada de Nadales que tindrà lloc a les 20h del vespre amb la participació de les corals de la ciutat.

La Fira de Nadal es consolida al nucli històric

El centre de la ciutat es tornarà a omplir d’activitat amb la Fira de Nadal, una iniciativa de Fira d’Igualada i de l’Associació del barri de la Font Vella amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada.

Enguany, la fira de Nadal  romandrà instal·lada els caps de setmana 8 i 9, 15 i 16, i 22 i 23 de desembre, de 10h del matí a 21h del vespre, i  comptarà amb un total de 38 parades, 21 de les quals en casetes de fusta.  S’instal·laran a la plaça de l’Ajuntament, al carrer de Santa Maria i a la plaça Pius XII. La Fira comptarà amb diversos concerts a càrrec del Cor Gospel de Xauxa, la Lira de la Pobla de Claramunt, les corals Gatzara, Merlet, Mig To, Exaudio i Gospel de Fàtima, a més de l’activitat “Fem cagar el tió” on tots els participants tindran obsequi.

D’altra banda, el diumenge dia 6 de gener la Fira de Reis omplirà el Passeig Verdaguer amb parades de planters, artesania, alimentació i venda ambulant, també organitzada per Fira d’Igualada.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Montbui destinarà 15.000 euros als pressupostos participatius

L’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui està treballant en la realització de dos processos participatius, els quals es duran a terme durant les properes...

El Consell Comarcal amplia les beques per a cursar ensenyaments artístics

El Consell Comarcal de l’Anoia convoca la segona edició del programa de beques per infants i joves de la comarca que vulguin estudiar ensenyaments...

L’Hospital renova el segell Amed per promoure la dieta mediterrània

El servei de restauració de cafeteria de l’Hospital Universitari d’Igualada – Consorci Sanitari de l’Anoia, gestionat per l’empresa ARCASA, rep de nou el certificat...

Nova zona d’aparcament gratuït, al carrer Sant Martí de Tous

La setmana vinent s’obrirà una nova zona blanca d’aparcament gratuït a Igualada de 53 places al carrer de Sant Martí de Tous que donarà...

Racons de l’Anoia: Igualada (II)

Racons de l'Anoia: Igualada (I) Impulsada pel creixement econòmic i demogràfic, la fesomia urbana d’Igualada canvià també substancialment al llarg del segle XVIII. El recinte...
Compartir