7 C
Igualada
Dissabte, 9 desembre 2023

Un article de

El Tecnoespai, a punt per a acollir els Serveis Territorials de la Vegueria Penedès
E

Publicitat

El Govern de la Generalitat ha iniciat ja el desplegament dels serveis territorials a la vegueria del Penedès. Entre aquest any 2022 i el 2023, vuit departaments de la Generalitat tindran seu a Igualada, el Vendrell, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú. La mesura dona, d’una banda, resposta a la reivindicació històrica del territori i, de l’altra, permet una interlocució més directa entre ciutadà i administració, apropant la Generalitat al Penedès.
El desplegament territorial va ser anunciat el passat 22 de març.

Pel que fa al calendari previst, en els pròxims mesos es posaran en marxa els serveis territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, d’Educació, de Drets Socials i de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori. Mentre que entre l’últim trimestre de 2022 i principis de 2023 entraran en funcionament les seus territorials dels departaments de Cultura, d’Economia, d’Empresa i Treball i de Salut.

Les seus dels departaments de la Generalitat donaran servei a una població de gairebé mig milió de persones de l’àmbit territorial de la vegueria del Penedès. Aquest model de desplegament territorial descentralitzat s’ha tirat endavant amb el consens del territori i la complicitat de les capitals de comarca. I suposa la redistribució dels efectius de la Generalitat per tal de donar una resposta singularitzada pel Penedès.

Els vuit futurs serveis territorials al Penedès s’establiran a les quatre capitals creant un espai Generalitat a cada una d’elles. El departament Vicepresidència, Polítiques Digitals i Salut s’ubicaran a l’edifici IGNOVA a Igualada. Els departaments de Drets Socials i d’Empresa i Treball seran al Vendrell, a l’edifici de l’antiga Biblioteca Popular. Els departaments d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i de Cultura s’instal·laran al l’Àgora de Vilafranca. I finalment, els serveis territorials d’Educació i Economia se situaran a Vilanova i la Geltrú.

De moment, el Tecnoespai de l’antiga fàbrica Amèlior ja és a punt per a acollir, d’aquí poques setmanes, els serveis de Vicepresidència i Polítiques Digitals. Els de Salut trigaran més temps.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies